Advies- en meldpunt voor mensen met verward gedrag
Gepubliceerd op: 17-04-2018
Geprint op: 19-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/meldpunt-verwarde-personen/
Ga naar de hoofdinhoud

Bent u ongerust over iemand met verward gedrag? Bel dan het Advies- en meldpunt voor mensen met verward gedrag: 010 - 267 07 00.

Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Iemand in uw buurt met psychische problemen? Of een oudere buurvrouw die de deur niet meer uitkomt en steeds vaker dingen vergeet? Bel dan eens met het Advies- en meldpunt voor mensen met verward gedrag. Het telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar en u kunt anoniem bellen.

Let op: is uw melding dringend? Dan belt u 112.

Mensen met verward gedrag: om wie gaat het?

Het gaat er vooral om dat iemand zich verward gedraagt. Dit is misschien niet 'de hele tijd' het geval. Verward gedrag kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen die dementerend zijn of die een psychische aandoening hebben. Vaak hebben mensen ook andere problemen, zoals verlies van werk, schulden of weinig contacten. Iemand kan ook verward raken na belangrijke emotionele gebeurtenissen.

Waarom melden?

Familie of buren merken vaak als eersten dat er iets met iemand niet goed gaat. Het is belangrijk om zo’n signaal te melden, voordat de situatie ernstig wordt. Iemand kan dan zo snel mogelijk hulp krijgen. Het advies- en meldpunt werkt samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een oplossing.

Melden: en dan?

De medewerker van het meldpunt geeft uw melding door aan bijvoorbeeld de VraagWijzer, het wijkteam of de GGD Rotterdam-Rijnmond. Het meldpunt volgt een melding totdat zeker is dat de goede actie is ondernomen.