Meatless dierendag in Rotterdam
Gepubliceerd op: 02-10-2018
Geprint op: 05-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/meatless/
Ga naar de hoofdinhoud

Op dierendag, 4 oktober, houdt gemeente Rotterdam in de vijf grootste bedrijfsrestaurants een Meatless dag. Het aanbod is op zo'n dag helemaal vegetarisch.

In de kleinere restaurants is het aanbod op dierendag ook overwegend vegetarisch.

Als gemeente willen we graag uitdragen dat het een goed idee is om af en toe een dagje vegetarisch te eten. Dat is duurzaam, gezond voor de mens, goed voor het milieu en goed voor de dieren.

Elk jaar Meatless dierendag

Eens per jaar, op dierendag, is het aanbod in de vijf grootste bedrijfsrestaurants van gemeente Rotterdam Meatless. De term sluit aan op Meatless Monday, een concept dat in 2003 van start ging in de Verenigde Staten en in de jaren daarna over waaide naar Europa. Paul McCartney introduceerde de Meat Free Monday in het Verenigd Koninkrijk.

Elke maand More than Meat

Alle bedrijfsrestaurants van de gemeente staan elke eerste dinsdag van de maand in het teken van More than Meat. Een light versie van Meatless: er is nog wel vlees te verkrijgen, maar zeer beperkt. De nadruk ligt die dag op vegetarische gerechten.

Dierenwelzijnsbeleid

De catering bij gemeente Rotterdam biedt veel biologische en vegetarische producten. We vinden het belangrijk aandacht te hebben voor dierenwelzijn en duurzaamheid. Het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders heeft dierenwelzijn aangewezen als een zaak van algemeen belang waarover beleid kan worden vastgesteld. Het doel van het dierenwelzijnsbeleid is het verbeteren van het welzijn van dieren, en het vergroten van de aandacht voor dierenwelzijn binnen Rotterdam.