Spring naar het artikel

De Luchtsingel is tijdelijk voor een gedeelte afgesloten. De Luchtsingel is de 390 meter lange loopbrug die het centrum verbindt met Rotterdam-Noord.

De delen van het Schiekadeblok naar de overkant van de Schiekade en de delen in noord blijven wel toegankelijk.

Afgesloten voor renovatie

De afsluiting is noodzakelijk vanwege de grote renovatie van gebouw Hofplein 19. Hierbij worden onder andere de gevel van het kantoorgebouw en het dak van het lage gebouw vernieuwd. De Luchtsingel loopt over dit dak en langs de gevel. Hierdoor was het tot nu toe heel eenvoudig om het dak van Hofplein 19 op te gaan, waardoor er veel schade aan het gebouw is aangericht. De gevel is bespoten met graffiti en er zijn natuurstenen platen beschadigd. Om ruimte te maken voor de renovatie van Hofplein 19 en ook om verdere schade te voorkomen worden de delen van de Luchtsingel dat tegen het gebouw Hofplein 19 aanliggen tijdelijk verwijderd en opgeslagen op een terrein van de gemeente.

Onderhoudsbeurt na het terugplaatsen

Na oplevering van Hofplein 19, worden de verwijderde delen van de Luchtsingel teruggeplaatst. Ook worden maatregelen genomen die het betreden van het dak van Hofplein 19 vanaf de Luchtsingel onmogelijk maken. In het voorjaar van 2018, na herplaatsing van de verwijderde delen, wordt een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn waarschijnlijk in mei 2018 afgerond.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen aan c.ketting@rotterdam.nl (Catrien Ketting, communicatie gemeente Rotterdam) .

De Luchtsingel is een initiatief van architectenbureau Z.U.S. en werd gefinancierd door het Stadsinitiatief en crowdfunding.