Lokaal (online) winkelen
Gepubliceerd op: 06-11-2020
Geprint op: 19-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lokaal-winkelen/
Ga naar de hoofdinhoud

Help Rotterdamse winkels en horeca door de coronacrisis heen. Koop lokaal! En ja, dit kan ook online. Veel Rotterdamse winkels en restaurants hebben immers een webshop of andere online services. Geen webshop? Bel ze op of stuur een mailtje.

U kent vast wel een winkel in Rotterdam waar u altijd graag even binnenstapt. Waarschijnlijk komt u daar nu minder vaak of zelfs helemaal niet vanwege de coronamaatregelen.

Maar veel Rotterdamse winkels hebben een webshop. Kijk er eens op. Of bel de winkel en vraag of u bij ze kan bestellen, ook al hebben zij geen webshop. U helpt Rotterdam door in Rotterdam uw spullen te kopen. MKB Rotterdam heeft een overzichtskaart gemaakt van Rotterdamse winkels en horeca die online hun producten aanbieden. Deze lijst is nog lang niet compleet. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de kaart via ondernemen010.nl/lokaalwinkelen.

De Rotterdamse horeca brengt het graag bij u thuis

Dit geldt ook voor de Rotterdamse horeca. Geen enkel restaurant mag gasten ontvangen. Dit betekent niet dat de keuken dicht is. Vaak kunt u nog steeds genieten van al het lekkers dat in Rotterdam wordt gekookt. Bel of mail uw favoriete restaurant en vraag of ze ook bij u thuis willen bezorgen. Help de Rotterdamse horeca. Zodat als corona voorbij is, u met uw gezin of vrienden weer lekker uit eten kan in Rotterdam.

Help Rotterdam door lokaal te winkelen. In de stad en online!

De gemeente steunt Rotterdamse ondernemers

Bent u ondernemer maar vind je het opzetten van een webshop of website erg lastig. De gemeente helpt je. Via MKB010>>Next vind je verschillende tips.

Daarnaast hebben wij voor ondernemers de MKB Business Boost. De MKB Business Boost is hét e-learningprogramma speciaal voor Rotterdamse MKB’ers, ontwikkel de kennis en vaardigheden om doelgericht online te ondernemen, juist nu! Het gaat om een samenwerking tussen MKB010>>Next met Frankwatching.

Het programma bestaat uit maar liefst 20 online cursussen over onder meer social media, online adverteren en e-mailmarketing. U krijgt praktische tips en direct toepasbare handvatten om online beter zichtbaar én vindbaar te worden en uw omzet te verhogen, tegen een gereduceerd tarief.

Samen met MKB Rotterdam Rijnmond zijn wij bezig om een overzicht te maken van Rotterdamse winkeliers en horecagelegenheden die online services bieden. Het overzicht is een kaart waarop mensen, per categorie, kunnen zoeken welke ondernemers en horeca in Rotterdam online hun producten aanbieden. Handig voor uw klanten!

Ook op dit overzicht opgenomen worden? Vul dan het formulier op Ondernemen010.nl in en laat uw mede-ondernemers ook weten dat zij opgenomen kunnen worden op de kaart.