Detectiewerkzaamheden Lloydpier
Gepubliceerd op: 01-05-2018
Geprint op: 16-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lloydpier/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Bij de detectiewerkzaamheden op de Lloydpier is een verdacht object gevonden. Tijdens het detectieonderzoek is gemeten dat er een verdacht object ligt op een diepte van ongeveer 7 meter.

Om te onderzoeken wat dit verdachte object is, moet het worden vrij gegraven. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Dit gebeurt op zijn vroegst pas half januari.

Meer detectiewerkzaamheden

Onderzoek is nodig om definitief uit te kunnen sluiten dat niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zich op deze locatie bevinden. Er moet in de komende weken nog een klein deel detectieonderzoek worden gedaan op het terrein. Er zijn er geen risico’s voor bewoners of omgeving. De detectiewerkzaamheden worden uitgevoerd door een gecertificeerd gespecialiseerd bedrijf. De kans op detonatie door de detectiewerkzaamheden is nihil.

Vervolg

Als alle detectiewerkzaamheden zijn afgerond wordt het verdachte object benaderd. Dit gebeurt op zijn vroegst half januari. Omwonenden worden hierover geïnformeerd.

Gebiedsontwikkeling

Het braakliggend bouwterrein op de Lloydpier wordt tot ontwikkeling gebracht. Er zijn twee bouwplannen, project Babel en project Eden District.

Meer informatie

Voor nadere informatie of vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Vos-ter Wolbeek, telefoon (010) 26 74 720.

Persvragen? Bel de perstelefoon Stadsbeheer (010) 267 61 24.