Linker Rottekade
Gepubliceerd op: 14-11-2018
Geprint op: 19-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/linkerrottekade/
Ga naar de hoofdinhoud

Op de Linker Rottekade in Crooswijk zijn bredere fiets- en wandelroutes aangelegd en is meer groen langs de waterkant. Hierdoor kunt u er fijner wandelen, fietsen en vanaf een bankje genieten van de Rotte.

Wethouder Bert Wijbenga (onder andere buitenruimte) en enkele bewoners namen op 13 mei 2019 de vernieuwde kade en fietsroute officieel in gebruik. De kade is breder gemaakt en er zijn groenperken aangebracht. Ook het fietspad is breder geworden en bovendien rood gemaakt.  Hierdoor is het duidelijker afgescheiden van de rijbaan. Eerder zijn ook het riool en de tramsporen vernieuwd.

Aantrekkelijkere rivieren

De aanpak van kade, fiets- en wandelroute op de Linker Rottekade is onderdeel van het programma Rivieroevers. Hierbij maakt de gemeente Rotterdam - samen met partners - de Rotte en de Nieuwe Maas aantrekkelijker om te recreëren. Naast de Linker Rottekade worden ook andere plekken langs de Rotte aangepakt. Zo worden de Leuvekolk en de Crooswijksebocht opnieuw ingericht. In maart 2019 werd een zit- en aanlegvlonder langs het Grotekerkplein opgeleverd.