Lekker naar buiten
Gepubliceerd op: 02-03-2020
Geprint op: 23-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lekkerfit-buitenspelen/
Ga naar de hoofdinhoud

Lekker buitenspelen, er gaat een wereld voor kinderen open. Buitenspelen is niet alleen leuk, buiten zijn en bewegen is de beste manier om je fit en energiek te voelen.

Ondanks dat Rotterdam een drukke stad is, kun je er hartstikke goed buitenspelen. Er zijn veel speeltuinen en veldjes voor jonge en oudere kinderen, lekker naar buiten dus!

Kinderen die elke dag buitenspelen, slapen vaak beter dan kinderen die weinig buitenspelen. Dit komt doordat kinderen tijdens het spelen goed hun energie kwijt kunnen. Een goede nachtrust is belangrijk voor kinderen. Kinderen die goed hebben geslapen en uitgerust zijn, kunnen zich overdag beter concentreren, presteren beter op school en hebben een kleinere kans op overgewicht. En wist je dat kinderen die veel buiten spelen minder vaak een bril nodig hebben dan kinderen die alleen binnen zijn? Tijdens het buitenspelen verkennen kinderen hun eigen grenzen om komen ze makkelijker in contact met (nieuwe) vriendjes of vriendinnetjes.

Verstoppertje, tikkertje, voetballen, fietsen of stoepkrijten. Ieder kind houdt van buitenspelen en het kan overal.

Helpt u ook mee aan een fitte generatie, die elke dag even naar buiten gaat?

Lekker Fit! in de wijk heeft veel kennis over het ontwikkelen en het behouden van een gezonde leefstijl en beschikt over een groot netwerk van professionals. Maak gebruik van deze kennis en dit netwerk en neem contact met ons op. Samen maken we een advies op maat, waarmee u direct aan de slag kunt.

Meer informatie

Meer weten wat Lekker Fit! in de wijk voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door:

Lekker Fit! nieuws ontvangen?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief. U ontvangt maximaal 4 keer per jaar al het nieuws en nieuwe voorbeelden of materialen van Lekker Fit! in de wijk.

Terug naar de hoofdpagina van Lekker Fit! in de wijk