L'Avenue Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 19-12-2017
Geprint op: 23-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lavenue-hoek-van-holland/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Aan de Noord-West zijde van Hoek van Holland wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld met de naam l’Avenue. Het is een waterrijke wijk met voornamelijk eengezinswoningen, die gebouwd worden in verschillende types.

Rijwoningen, twee onder één kapwoningen en vrijstaande woningen zijn allemaal te vinden in l’Avenue.  De eerste bewoners zijn in de zomer van 2010 in de wijk komen wonen. In maart 2018 worden de laatste woningen van fase 3 opgeleverd. Op dit moment wordt er gewerkt aan de vierde en laatste fase van het project.

De kaart

In onderstaande PDF vindt u de plattegrond van de wijk l’Avenue. Behalve de straatnamen worden ook de vier bouwfases aangegeven.

De woningen

De woningen worden ontwikkeld door de ontwikkelaars OCW (Ontwikkelingscombinatie Westland) en Schouten.  Indien u geïnteresseerd bent in het huren of kopen van een woning in l’Avenue kunt u terecht bij OGA makelaars.

De bewoners

De bewoners van l’Avenue hebben het initiatief genomen om enerzijds knelpunten in de wijk op te lossen en anderzijds om leuke evenementen te organiseren voor de wijk. Informatie hierover vindt u op Facebook.

Nieuws

Bij een nieuwe wijk wordt er altijd wel flexibiliteit van de eerste bewoners gevraagd: nadat de woningen zijn opgeleverd wordt meestal daarna pas de buitenruimte aangelegd. Dit geeft natuurlijk overlast. In l’Avenue is dat niet anders. Ook zijn er een aantal punten waar nog echt aanpassingen nodig zijn, in het gebruik blijken een aantal zaken niet goed genoeg. Over een aantal problemen is contact geweest met de mensen van Buurt Bestuurt en bewoners. Naar aanleiding hiervan is een aantal knelpunten benoemd. Op deze site wordt de voortgang van deze acties aan u gemeld.

De aanleg van de speelplaats is om verschillende redenen vertraagd. De materialen zijn inmiddels besteld en zodra deze geleverd zijn zal de speelplaats worden aangelegd. Er komt een glijbaantje, een schommel, een aantal boomstammen om op te zitten of te klimmen en een bank met prullenbak. De speelplek wordt aan de kant van het water afgeschermd met een hek.

De definitieve aanleg van de inritten en bomen aan deze straten moet nog plaatsvinden. In eerste instantie is een ontwerp gemaakt met daarin een aantal wensen van bewoners. Dit betreft onder andere de aanleg van extra parkeerplekken en het verwijderen van de rotonde. Helaas is er geen budget beschikbaar om deze wensen uit te voeren. Het ontwerp wordt nu aangepast. Zodra dit gereed is zal er gelegenheid zijn om hier nog op te reageren.

De twaalf woningen in aanbouw aan de Leen van der Houwenstraat worden in maart 2018 opgeleverd. Hierna wordt de speelplaats en hondenuitlaatplek ingericht.

De waterveiligheid langs de Leen van der Houwenstraat zal worden verbeterd door het aanbrengen van een zogeheten plasberm, een ondiep gedeelte water van ongeveer 1 meter breed langs de oevers. Deze plasberm wordt aangebracht langs het oostelijk deel van de waterplas waar zich de kademuur bevindt. De aanleg zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2018. Zodra de bouwketen die nodig zijn voor de bouw van de woningen weg zijn wordt op deze plek een aantal extra parkeerplaatsen aangelegd.

In de Dokter Diamantlaan heeft een aantal bewoners aangegeven dat zij de voorkeur hebben voor een bredere inrit waardoor het mogelijk is twee auto’s naast elkaar te parkeren. In de loop van 2018 zal de gemeente inventariseren welke eigenaren hier interesse in hebben en vervolgens éénmalig de uitritten aanpassen. De kosten komen voor rekening van de eigenaren.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de ontwikkelingen in l’Avenue of deze website? Neem dan contact op met Tjard Mulder via 14 010 of t.mulder@rotterdam.nl.