Kralingen-Oost
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kralingen-oost/
Ga naar de hoofdinhoud

Kralingen-Oost is een karakteristieke buurt met een historische uitstraling en een rustig stedelijk en groen woonmilieu. Het gebied is voor een groot deel een beschermd stadsgezicht en telt ongeveer 8.230 inwoners.

De tevredenheid met de eigen buurt is groot onder de inwoners: ruim 95 procent is tevreden.

Geschiedenis

Kralingen-Oost vormde vroeger de overgang van de stad naar het ‘groene buiten’. Bekende voorbeelden hiervan zijn Rozenburg, Honingen en Woudestein. De oude structuur is nog altijd goed te herkennen. De vele bomen en groen bepalen de uitstraling van dit deel van Kralingen. Naast karakteristieke woonbuurten heeft de wijk ook een kantorengebied; Brainpark.

Bewoners

In dit gebied wonen over het algemeen hoogopgeleide, zelfredzame, goed verdienende mensen die genieten van het leven. De bevolking bestaat hoofdzakelijk uit autochtone inwoners. De aanwezigheid van de onderwijsinstellingen zorgt voor een aardige studentenpopulatie in de wijk. Het gemiddeld besteedbaar inkomen per inwoner is 47.100 euro jaar. Bijna niemand in de wijk heeft een uitkering.

Voorzieningen

De buurt huisvest voetbalclub Excelsior, het Arboretum Trompenburg, de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam. Het dichtbij gelegen arboretum is internationaal bekend onder plantenkenners en wordt dagelijks bezocht door wandelaars die rust zoeken in de wereldstad Rotterdam.

Blijf op de hoogte

De Wijknetwerker

De Wijknetwerker is de eerste contactpersoon voor bewoners en ondernemers in de wijk. Heeft u een idee of suggestie voor de wijk? De wijknetwerker kan u in contact brengen met de juiste personen of organisatie. En u ondersteunen bij het tot leven brengen van uw ideeën. Denk hierbij aan:

Wilt u graag meedenken over of meedoen in uw wijk? Dan kunt u altijd contact opnemen met de wijknetwerker in uw buurt:

  • Haika Nanninga
    Wijknetwerker Kralingen-Oost en Kralingen-West
    Telefoon: 06 - 230 056 02
    E-mail: hh.nanninga@rotterdam.nl