Krabbendijkestraat
Gepubliceerd op: 16-10-2018
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/krabbendijkestraat/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De gemeente vervangt het riool en de nutsbedrijven verrichten werkzaamheden voorafgaand aan de rioleringswerkzaamheden in de Krabbendijkestraat, tussen de Nieuw-Vossemeerweg en Kamperlandsingel.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Krabbendijkestraat ook heringericht.

Herinrichting

In de Krabbendijkestraat worden aan beide zijden van de straat fietsstroken in rood asfalt aangelegd. Er komen plantvakken in het trottoir en er worden nieuwe bomen geplant. Ook worden nieuwe lichtmasten geplaatst.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt een straatdeel afgesloten en het verkeer omgeleid. De omleidingen worden met borden aangegeven. In de afgesloten straatdelen kan ook niet worden geparkeerd. Heeft u een invalidenparkeerplaats? Neemt u dan alstublieft contact met ons op. Dan zoeken we in overleg met u een tijdelijke parkeerplaats. De woningen blijven met loopplanken bereikbaar.

Huisaansluiting

Het is mogelijk dat u uw huisaansluiting moet ophogen en/ of vervangen. Huiseigenaren ontvingen hierover vorig jaar een brief. Als de huisaansluiting vervangen moet worden geeft de aannemer dit aan u door als hij bij u voor de deur aan het werk is.

De aannemer sluit de oude huisaansluiting aan op het nieuwe riool. U heeft dan twee weken de tijd om de huisaansluiting te vervangen. U dient hiervoor zelf een aannemer of loodgieter in te schakelen.

Overhangend groen

Om de stoep netjes te kunnen aansluiten op uw tuin of terrein, moeten wij overal goed bij kunnen. Wilt u daarom voor de start van het werk eventuele beplanting die over de grens met de openbare ruimte groeit snoeien tot aan de erfgrens?

Belemmeringen verwijderen

Om het werk zo snel mogelijk te kunnen afronden, is het belangrijk dat er zo min mogelijk in de weg staat. We vragen u om bijvoorbeeld geen fietsen aan lantaarnpalen vast te zetten. Wij rekenen op uw medewerking.

Huisvuil

De containers in de opgebroken straatdelen zijn tijdens het werk buiten gebruik en worden vervangen door tijdelijke containers die buiten de werkgrenzen komen te staan. U wordt verzocht om uw minicontainer op de gebruikelijke ophaaldag buiten de werkgrens van de aannemer aan te bieden.

Het ophalen van grofvuil in de opgebroken straten is ook niet mogelijk. Voor meer informatie kunt u digitaal contact opnemen met de gemeente of via telefoonnummer 14 010 (lokaal tarief).

Hinder

Het werk kan (geluids)overlast veroorzaken. De gemeente beperkt de hinder zoveel mogelijk. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 17.00 uur.

Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval kunnen de werkzaamheden langer duren en de werktijden worden verlengd tot in de avonduren en/of zaterdagen.

Bij een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld een verhuizing, kunnen wij - in de meeste gevallen - de straat tijdelijk toegankelijk maken. Neem hiervoor tijdig contact met ons op.

Planning en fasering

De planning is door de winterse omstandigheden aangepast. Tot begin maart wordt gewerkt aan fase groen. Daarna start fase blauw en tot slot fase rood.

Fase Straten Periode
groen Ossenisseweg – Sliedrechtstraat begin februari tot begin maart
blauw kruispunt Sliedrechtstraat begin tot eind maart
rood Sliedrechtstraat – Krabbendijkehof half maart tot eind april

Nieuwsbrieven

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u nadere informatie? Neem dan contact op met Ilse Schalks, telefoon (010) 498 41 84.