Korfmakersstraat
Gepubliceerd op: 22-03-2022
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/korfmakersstraat/
Ga naar de hoofdinhoud

Op 28 februari 2022 startten de gemeente Rotterdam en Eneco in de Korfmakersstraat met de vervanging van het riool en de aanleg van stadsverwarming. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 16 december 2022.

We voeren de werkzaamheden in vijf fasen uit:

Fase Straat Periode
Fase 1 Korfmakersstraat (park) tussen Gijsinglaan en Rösener Manzstraat Afgerond. Het fietspad blijft wél dicht tot en met 16 december.
Fase 2 Korfmakersstraat tussen Rösener Manzstraat en Taandersstraat van 2 maart tot en met 29 juli
Fase 3 Kruispunt Rösener Manzstraat en Korfmakersstraat van 21 maart tot en met 2 mei 2022
Fase 4 Korfmakersstraat en Zoutziedersstraat tussen Taandersstraat en Zoutziedersstraat van 2 mei tot en met 16 december
Fase 5 Korfmakersstraat tussen Schiedamseweg en Gijsinglaan van begin april tot en met 16 december 2022

U ziet een plattegrond in twee delen. Bovenaan kunt u op de kaart de omgeving van Park 1943 zien. De Korfmakersstraat is daarop met paars gemarkeerd en daarbij staat het nummer 1, wat staat voor fase 1. Een ander deel van de straat is met geel gemarkeerd. Daarbij staat nummer 5, wat staat voor fase 5. In de rechterbovenhoek van de kaart staat de legenda.

Het onderste deel van de kaart is ook een plattegrond. Daarop ziet u de Korfmakersstraat, maar dan het deel dat parallel loopt met de Mathenesserweg. In het rood is het deel van de straat nabij de dependance van de Nicolaasschool te zien. Daar staat nummer 4 bij, wat staat voor fase 4. Ook zien we in het lichtblauw de Korfmakersstraat nabij de Lucasschool. Daarbij het cijfer 2, wat staat voor fase 2. Dan is er links onderin nog een klein groen vierkant te zien, met daarbij het cijfer 3. Dat staat voor fase 3. In de rechteronderhoek staat de legenda.

Bouwvak

In de periode van vrijdag 29 juli tot maandag 15 augustus 2022, wordt er niet gewerkt aan het riool of de stadsverwarming. De aannemers zijn dan met vakantie.

Wat gaan we doen?

In de Korfmakersstraat wordt de rijweg verwijderd om het riool te vervangen en om stadsverwarming aan te leggen. Tegelijkertijd worden ook de kabels en leidingen van Stedin en Evides vervangen. Na deze werkzaamheden wordt de rijweg teruggelegd.

Als de stadsverwarming in de straat ligt, worden vervolgens de woningen aangesloten. Dat is ná akkoord van bewoners. Havensteder bespreekt met haar huurders of zij van aardgas op stadsverwarming willen over stappen. VVE010 (Vereniging van eigenaren 010) bespreekt dit met de particuliere woningeigenaar.

In de zomervakantie worden de gymzaal en het oude kerkgebouw gesloopt.

Parkeren

In de Rösener Manzstraat worden ter hoogte van basisschool De Korf tijdelijk extra parkeerplaatsen aangelegd. Ook worden in de Korfmakersstraat ter hoogte van de scholen tijdelijk Kiss & Ride parkeervakken aangelegd. Kinderen kunnen daar even snel worden afgezet en/of opgehaald.

Meer informatie

Vragen over de werkzaamheden

Heeft u vragen over de werkzaamheden in de straat? Heeft u een opmerking of een klacht? Dan kunt u mailen naar KorfmakersstraatSB@rotterdam.nl.

Vragen over de stadsverwarming

Bekijk de informatie over de werkzaamheden van Eneco of stuur hen een e-mail via werkenaanwarmte@eneco.com Ook kunt u bellen met Eneco via 088 - 895 55 00, bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Vragen over de woningen van Havensteder

Voor vragen over uw woning en het aardgasvrij maken van de woningen van Havensteder, kunt mailen naar aardgasvrijbotu@havensteder.nl of bellen naar 010 - 890 25 25.

Vragen over aardgasvrij BoTu

Bekijk meer informatie over de Aardgasvrije plannen van Bospolder-Tussendijken.
Vragen over het aardgasvrij maken van BoTu kunt u mailen naar de gemeente via botu.aardgasvrij@rotterdam.nl. Ook kunt u bellen naar 010 - 267 90 06.