Kokerstraat
Gepubliceerd op: 28-07-2020
Geprint op: 21-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kokerstraat/
Ga naar de hoofdinhoud

In de wijk Hillesluis ligt de Kokerstraat. Het plein aan de Kokerstraat wordt de komende tijd opnieuw ingericht.

Dit doen we om een groenere en veiligere omgeving te maken voor de bewoners en gebruikers van dit plein.

Wat gaat er gebeuren?

Aan de ene kant van het plein staan woningen en aan de andere kant staat een oude school. Enkele jaren geleden zijn er kleurige potten met planten geplaatst om de omgeving groener te maken. Ook zijn er toen grote kunstwerken neergezet. Omdat de potten en de kunstwerken aan vervanging toe zijn, is besloten het hele plein op te knappen.

Dit houdt het volgende in:

  • Er komen meer bloemen en planten op het plein.
  • Het plein krijgt een speels karakter.
  • Het plein wordt een plek voor álle bewoners.
  • Voor kleine kinderen worden er speeltoestellen geplaatst.
  • Het fietspad krijgt een nieuwe vorm.
  • Alle woningen blijven bereikbaar voor auto's en hulpdiensten.

Het plein wordt een fijne plek voor iedereen. U kunt er in de zon zitten, maar ook in de schaduw. Het nieuwe plein past goed bij het herkenbare pand aan de Hillevliet 90. Het wordt toegankelijk en overzichtelijk, zonder losse voorwerpen.

Voor wie doen we dit?

Het plein wordt een plek waar iedereen zich welkom voelt. Ouders met spelende kinderen. Vrienden die elkaar willen zien. De toevallige voorbijganger. En in de toekomst worden er misschien ook workshops georganiseerd. Bijvoorbeeld een dans- of een schilderworkshop.

Definitief Ontwerp

In de zomer van 2020 hebben bewoners tijdens een bijeenkomst hun wensen verteld voor een mooier en groener plein aan de Kokerstraat. Tijdens deze middag zijn veel ideeën opgedaan voor de inrichting van het plein. Deze zijn meegenomen in het Voorlopig Ontwerp. Alle opmerkingen op het Voorlopig Ontwerp zijn zoveel als mogelijk meegenomen in het Definitief Ontwerp (klik hieronder op de link voor een illustratie van de plattegrond).

Samenwerking

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), Stichting De Verre Bergen (SDVB) en het programma 'Rotterdam gaat voor groen' zijn gaan samenwerken voor Rotterdam Zuid. Samen maken zij een aantal pleinen en straten in Rotterdam Zuid veiliger, mooier en groener.

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid zorgt ervoor dat het steeds mooier wordt op Zuid. Bijvoorbeeld door de aanpak en het onderhoud van straten, pleinen en parken. Samen met bewoners zorgt de gemeente voor een veilige en groene wijk. Een wijk waar alle Rotterdammers prettig kunnen wonen, bewegen en elkaar ontmoeten. Hillesluis is een van de wijken waar het Nationaal Programma Rotterdam Zuid extra aandacht aan besteedt. En daarom wordt het Kokerplein nu opgeknapt.

Stichting De Verre Bergen (SDVB) wil zich inzetten voor een beter en sterker Rotterdam. Dat doet zij door onder andere sociaal maatschappelijke programma’s te bedenken, te steunen en te ontwikkelen. SDVB wil bijdragen aan vergroening van de plekken waar dit het hardst nodig is en daar is de Kokerstraat er één van.

SDVB gaat de effecten van het nieuwe groenere plein meten. Zo doet zij onderzoek naar de wat de bewoners van het plein vinden. Zo zorgen wij er samen voor dat men ook na de herinrichting met plezier op het plein kan verblijven.

‘Groen’ zorgt voor een aantrekkelijkere wijk. Bewoners voelen zich er beter door. Het is goed voor het klimaat, het biedt mogelijkheden voor sport en spel. Het verhoogt de waarde van de woningen en het is goed voor planten en dieren. En daarom zorgt ‘Rotterdam gaat voor groen’ de komende drie jaar voor heel veel extra groen in de stad. Van pleinen tot parken, maar ook in de straten, dus dichtbij huis.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit project? Neem dan contact op met Wim Bouwhuijzen, e-mail w.bouwhuijzen@rotterdam.nl.

Heeft u een vraag over inspraak? Neem dan contact op met Jacqueline Gullit-Schouten, e-mail j.gullitschouten@rotterdam.nl.