Kleinpolder
Gepubliceerd op: 05-01-2017
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kleinpolder/
Ga naar de hoofdinhoud

Samen met de wijk Overschie vormt Kleinpolder het stedelijk gebied van Overschie. Kleinpolder bestaat vrijwel geheel uit naoorlogse uitbreidingen. Een uitzondering hierop vormt de Rotterdamse Rijweg tussen het oude dorp en Rotterdam.

De naoorlogse uitbreidingen bestaan voornamelijk uit portiekflats van vier verdiepingen. Daarnaast zijn er ook enkele hogere flats gebouwd. De kwaliteit van veel van deze woningen voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom is een deel van de portiekwoningen  inmiddels gesloopt. Daarnaast is er gerenoveerd: kleine woningen zijn samengevoegd tot grotere woningen. In het zuidwestelijke deel van Kleinpolder vindt nieuwbouw plaats. In Kleinpolder-Oost is een herstructurering gestart.

Openbare ruimte

De openbare ruimte bestaat voornamelijk uit gemeenschappelijke tuinen tussen de bebouwing. Dit geeft de buurt een groen uiterlijk.

Voorzieningen

De voornaamste winkelfuncties van Overschie zijn te vinden in Kleinpolder-West aan de Burgemeester Baumannlaan. Enkele jaren geleden is hier het nieuwe winkelcentrum Hoge Schie gebouwd. Ook liggen hier basisscholen, een bibliotheek, een zwembad, zorgvoorzieningen en het wijkpark Sidelingepark.