Nieuwe speelplekken Kleinpolder
Gepubliceerd op: 05-01-2017
Geprint op: 30-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kleinpolder/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente gaat drie speel- en verblijfplekken in Overschie vernieuwen. Ze staan in de wijk Kleinpolder. De speeltoestellen zijn aan vervanging toe. Samen met u verzinnen wij er iets nieuws voor jong en oud. U dacht mee.

Dit zijn de speelplekken die we vernieuwen:

  • aan de Lemkensstraat
  • aan de Van Adrichemweg, tegenover nummer 2
  • de voetbalkooi aan de Van Harmelenstraat

Het speelplekje tussen de Lemkensstraat en de Van Noortwijckstraat voldoet niet meer aan de eisen. We halen het weg en maken er een groen plekje van.

Ontwerpen

De afgelopen maanden dacht u met ons mee hoe de nieuwe speel- en verblijf plekken er uit moeten gaan zien. U kon tot 24 juni 2022 laten weten wat u van de ontwerpen vindt. De drie plekken worden toegankelijk ingericht voor kinderen met en zonder beperkingen.

De speel- en verblijfplaats aan de Lemkensstraat wordt een plek voor jong en oud. Het ontwerp bestaat uit veel losse speeltoestellen. Hier kan je klimmen en klauteren, glijden en schommelen. Er komt ook een kabelbaan. Er zijn veel plekjes om te zitten, zoals picknicktafels. Ook vernieuwen we het kunstgras van het voetbalveld. Naast dit voetbalveld komt een calisthenics sportplek.

De speelplek aan de Van Adrichemweg krijgt nieuwe speeltoestellen voor de jongere kinderen. Zij kunnen hier klimmen en klauteren, glijden, wippen, schommelen, in een speelhuisje spelen en vaardigheidsspelletjes doen.

De voetbalkooi aan de Van Harmelenstraat krijgt wat extra’s. Op het pleintje aan de straatkant komen balanstoestellen, dit is een soort free-run voor beginners.

Vervolgstappen

Met uw opmerkingen kijken we in de zomer opnieuw naar de ontwerpen. We wegen af of we bepaalde dingen nog kunnen toevoegen, verplaatsen of verwijderen. Daarna delen we het definitieve ontwerp met u.