Gemeente klaar voor gladheid
Gepubliceerd op: 02-11-2017
Geprint op: 26-05-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/klaar-voor-gladheid/
Spring naar het artikel
Foto: Eric Fecken

Gemeente Rotterdam staat in de startblokken om in het winterseizoen gladheid te bestrijden. Rotterdammers en ondernemers kunnen meehelpen door de stoep voor hun huis of bedrijf begaanbaar te houden. Zij kunnen gratis strooizout ophalen.

In heel Rotterdam staan zo’n 75 strooiwagens en negentig medewerkers continu paraat om wegen en fietspaden begaanbaar en vrij van gladheid te houden. De wagens staan paraat bij de twee grote wintersteunpunten van de gemeente op de noordoever en de zuidoever.

Bij gladheid door opvriezen, sneeuw en ijzel zorgen strooiwagens en sneeuwschuivers ervoor dat de doorgaande routes begaanbaar blijven. Vuilnismannen rijden op de grote strooiwagens. Omdat tijdens gladheid ook het vuilnis moet worden opgehaald, zijn meer medewerkers van Stadsbeheer opgeleid om in de winterdienst mee te draaien.

Fietsroutes en voetgangersgebieden

Net als voorgaande seizoenen is er veel aandacht voor fietsroutes en voetgangersgebieden. Bij sneeuwval wordt extra ingezet op het begaanbaar houden van drukke voetpaden rondom openbare voorzieningen en bus- en tramhaltes. Bij bejaardenhuizen en winkelcentra wordt handmatig gestrooid.

Gratis strooizout

De gemeente roept bewoners, ondernemers en scholen op om tijdig strooizout in huis te halen. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving. Op veertien locaties in Rotterdam, waaronder de milieuparken, ligt gratis strooizout klaar.


externe bron

Meer informatie

Lees meer over gladheidbestrijding, strooizout en melding maken van gladheid op de weg op de loketpagina rotterdam.nl/gladheid.