Spring naar het artikel

September is in Rotterdam Parkenmaand. Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema zelfbeheer: bewoners die zelf voor een stukje openbaar groen in hun eigen wijk zorgen zeggen die dag: 'Keep it green'!

Prachtige groene wijktuinen, een kleurrijk stuk park, een rijk gevulde moestuin en bloeiende bijenlinten. Op zaterdag 8 september openen zelfbeheerders hun deuren en laten met veel passie de minder bekende groene oases in Rotterdam zien.

Voorbereidingen in volle gang

In het Wollenfoppenpark, het Varkenoordsepark, het Dakpark, het Essenburgpark, de Spoortuin en natuurpad het Waaltje zijn de voorbereidingen van deze dag in volle gang. Komende weken komt er nog meer bij.

Een greep uit de activiteiten: ontmoet buurtgenoten met een passie voor groen, fiets mee langs zelfbeheerprojecten in de buurt of doe mee met één van de activiteiten. Vraag beplantingsadvies aan de wijktuinman, doe mee met de workshop bouw je eigen insectenhotel, laat je inspireren door een imker, ruil mee op de plantenruilbeurs of plant zelf een winterbestendige struik.

Meer informatie

Zelf aan de slag met groen in uw buurt? Ga naar de pagina Zelfbeheer voor meer informatie en tips.

Het programma van de Parkenmaand vindt u op www.parkenmaand.nl.