Herinrichting Jonker Fransstraat
Gepubliceerd op: 27-01-2020
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/jonker-fransstraat/
Ga naar de hoofdinhoud

De Jonker Fransstraat krijgt een nieuw uiterlijk. Het afgelopen jaar heeft de gemeente Rotterdam gewerkt aan een nieuw inrichtingsplan. De straat wordt groener, veiliger en prettiger om in te verblijven.

In nauwe samenwerking met de RET is een ontwerp gemaakt dat meer ruimte biedt aan voetgangers en fietsers. Zo komen er meer bomen en hebben we op de plekken waar het kan, gekozen voor klinkers in plaats van asfalt.

Veiliger

Om de veiligheid te verhogen wordt de snelheid voor al het auto- en tramverkeer in de Jonker Fransstraat teruggebracht naar 30 km per uur, eerst in het deel tussen de Goudsesingel en de Admiraal de Ruyterweg en op termijn in de gehele Jonker Fransstraat. Bovendien wordt het kruispunt met de Admiraal de Ruyterweg veiliger gemaakt.

Planning

Eind 2022 start de vervanging van het riool in het deel tussen de Admiraal de Ruyterweg en de tramhalte bij het Noordplein. In de loop van 2023 wordt de gehele Jonker Fransstraat in fases aangepakt. Naast het vervangen van een deel van de riolering en het tramspoor, wordt de hele straat opnieuw ingericht. Wij verwachten de werkzaamheden rond de zomervakantie 2023 af te ronden.

Informatiebijeenkomst

Op woensdagavond 9 maart organiseert de gemeente Rotterdam een inloopavond over de herinrichting van de Jonker Fransstraat. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 18.30 - 20.00 uur in café Digters Oud Crooswijk. Op deze avond lichten wij graag toe hoe we uw suggesties en opmerkingen hebben verwerkt in het nieuwe ontwerp.

Aanmelden

Wilt u 9 maart langskomen om het nieuwe ontwerp te bekijken? Meld u zich dan vooraf aan door een e-mail te sturen naar: jonkerfransstraatSO@rotterdam.nl.

Meer informatie

Uiteraard informeren wij u graag over de plannen en de stand van zaken rondom de herinrichting. Deze plannen publiceren wij binnenkort op onze digitale kanalen:

Tenslotte is er de mogelijkheid uw vragen per e-mail te stellen via jonkerfransstraatso@rotterdam.nl.