Hoofdweg
Gepubliceerd op: 16-11-2018
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/hoofdweg/
Spring naar het artikel

Voor een betere doorstroming van het verkeer wordt de Hoofdweg aangepast, tussen de Schollevaartse Dreef en de Britse Zoom. Dat gebeurt in twee fasen.

Maandag 4 maart zijn de werkzaamheden gestart. De eerste dagen heeft dit voor grote verkeersoverlast gezorgd voor het verkeer van en naar Nesselande. Om de overlast te verminderen zijn er een aantal maatregelen genomen. De groentijden bij de verkeerslichten op de Zevenkampse Ring ter hoogte van de kruispunten met de Schollevaartse Dreef en de Tochtenweg zijn aangepast én er zijn extra omleidingsroutes aangegeven met borden. Zie de kaart hieronder voor de verschillende omleidingsroutes. Het verzoek aan de automobilisten is om zoveel mogelijk de aangegeven routes te volgen, zodat het verkeer gelijkmatig verdeeld wordt.

Fase 1: reconstructie Hoofdweg

Dit is de reconstructie van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens met Zuidplas. De kruising ter hoogte van de Akeleibaan wordt aangepast en voorzien van verkeerslichten. In deze fase zijn er ook al werkzaamheden in Nieuwerkerk aan den IJssel: rooiwerkzaamheden en het aanleggen van voorbelastingen. De verwachting is dat deze werkzaamheden in mei 2019 klaar zijn.

Omdat het werk in twee fasen wordt uitgevoerd, komt op de gemeentegrens tussen Capelle aan den IJssel en Zuidplas een tijdelijke aansluiting tussen de nieuwe situatie en de nog aan te passen situatie.

Start werkzaamheden eerste fase

Aannemer Heijmans voert de eerste fase van de werkzaamheden aan de Hoofdweg in gemeente Capelle aan den IJssel uit. Dat gebeurt in drie delen.

  • Fase 1.1, is afgerond
  • Fase 1.2, tussen 4 maart en 1 april: reconstructie van de hoofdrijbaan van de Hoofdweg. In deze fase is de Hoofdweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Volg de omleidingsroutes om de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel te bereiken.
  • Fase 1.3, tussen 1 en 26 april: werkzaamheden aan de Hoofdweg-zuid. De Hoofdweg is weer open voor doorgaand verkeer.

Bouw App

Voor de werkzaamheden Hoofdweg fase 1 is er een speciale app; de 'Bouw App'. Deze is te downloaden in Google Play en IOS.

Fase 2: herinrichting Hoofdweg

In de tweede fase wordt de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel aangepast. Het werkgebied is vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. De werkzaamheden starten in de zomer van 2019 en zullen eind december klaar zijn.

De aannemer voor fase twee is nog niet gekozen. Zodra de aannemer en de detailplanning voor de tweede fase bekend is, kunt u dat op deze pagina lezen.

De werkzaamheden in deze fase betreft het herinrichten van de Hoofdweg. De huidige rijbaan zal worden aangepast naar twee rijbanen van één rijstrook, met een middenberm. De bomen langs de huidige Hoofdweg worden gekapt, om ruimte te maken voor het nieuwe ontwerp. In het nieuwe ontwerp worden nieuwe bomen aangeplant.

Meer informatie

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten over fase 1? Neem dan contact op met Harry Koopman (omgevingsmanager van Heijmans), op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 07.00 en 16.00 uur via telefoon (078) 653 30 00 of 06 - 156 344 80.