Spring naar het artikel

Rotterdam knapt de straten rondom de nieuwe woningen in Rotterdam-Noord op. Het gaat om de Bloklandstraat, Tochtstraat, Raephorststraat en 1e Pijnackerstraat. De werkzaamheden duren tot 1 december 2018.

De Bloklandstraat en de straten rondom het nieuwe woningblok Noordbest worden heringericht. Onderdeel van de vernieuwing is het vervangen van het bestaande rioolsysteem. In een aantal gevallen wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd: naast het nieuwe riool wordt een regenwaterriool gelegd.

Op 1 oktober is begonnen met de werkzaamheden aan de Bloklandstraat. Deze duren tot 1 december 2018. In september is rondom de Bloklandstraat een bewonersbrief bezorgd met meer informatie over de werkzaamheden.

Nieuws

Presentatie definitief ontwerp

Op 30 maart 2017 konden bewoners en toekomstige bewoners van de Bloklandstraat het definitieve ontwerp van hun buurt bekijken. Wilt u het definitieve ontwerp nogmaals inzien, bekijk dan hieronder de ontwerpen, presentaties en impressies. Ook zijn er een aantal vragen gesteld naar aanleiding van het definitieve ontwerp. Deze kunt u nalezen in de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

In het ontwerp wordt het verkeer afgeremd met nieuwe drempels en met nieuwe banden op goede hoogte is de verwachting dat er niet over de stoep gereden zal worden.

Dit wordt nader onderzocht. Bestaande fietsrekken komen sowieso terug en als er ruimte is (zonder parkeerplaatsen te laten vervallen) kunnen er binnen het project nog een aantal bijgeplaatst worden. Het aantal rekken in de Bloklandstraat kan mogelijk nog iets uitgebreid worden door het aanvullen van de voorgestelde rekken (nu 9 naar mogelijk 12 of 15) of door een extra groepje(s) te plaatsen.

In het inrichtingsplan is de afweging gemaakt om of bestaande bomen in de Raephorststraat aan één zijde te behouden op zo’n manier dat die bomen ook goede (betere) groeiomstandigheden krijgen. De bomen aan de nieuwbouwzijde kunnen geen goede groeiomstandigheden worden meegeven om ze ook echt goed groot te laten worden.

Geveltuin

Een groot aantal mensen heeft aangegeven geveltuinen te willen. Vaak is dit al doorgegeven soms nog niet. Aanmelden kan nog steeds via onderstaand formulier:

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden, planning of geveltuin? Neem dan contact op met Wijkregie Noord van Stadsbeheer, op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 07:30 uur en 16:00 uur via (010) 489 89 50.