De H6-weg
Gepubliceerd op: 17-12-2018
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/h6-weg/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

H6-weg is de nieuwe verbindingsweg tussen de Hoeksebaan en de stationsomgeving Hoek van Holland Haven, ook wel de ‘Harwichknoop’ genoemd.

Met de ongeveer 1,5 kilometer lange nieuwe tweebaansweg, die de gemeente Rotterdam samen met de Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH) realiseert, wordt de tweede ontsluitingsweg voor Hoek van Holland afgerond.

Zo wordt de veiligheid van Hoek van Holland vergroot, bijvoorbeeld in geval van calamiteiten. Ook worden de bewoners ontlast. Strandverkeer en vrachtverkeer van en naar de StenaLine hoeven nu niet meer door het dorp. Op deze manier draagt de H6-weg bij aan een fijner woon- en leefcomfort voor bewoners.

Integraal ontwerp

De H6-weg wordt ingepast tussen de Delflandsedijk en het spoor van de Hoekse Lijn. De ontwerpen voor de H6-weg, de Hoekse Lijn en stationsomgeving Hoek van Holland Haven, zijn op elkaar afgestemd om de inpasbaarheid te kunnen garanderen. In de stationsomgeving Haven komt het nieuwe metrostation van de Hoekse Lijn, dat de ombouw en de spoorverlenging tot op het strand met elkaar verbindt. Ook wordt het station toegankelijker voor verkeersdeelnemers en krijgen de voorzieningen een nieuwe plek.

Beter bereikbaar

Beide projecten hebben tot doel de bereikbaarheid van Hoek van Holland te verbeteren en de economische potentie te vergroten. De Hoekse Lijn doet dit door het ombouwen van een treinverbinding in een lightrail, waarmee een rechtstreekse verbinding met Rotterdam Centrum wordt gelegd. De H6-weg draagt bij aan een betere ontsluiting voor auto- en vrachtverkeer.

Klaar in 2020

De aanleg start in het eerste kwartaal van 2019 en duurt ongeveer een jaar, waarvan drie maanden zijn voorzien voor de aanleg van een rotonde bij de Hoeksebaan-Haakweg-Slachthuisweg. Verwachte ingebruikname is 2020.

Informatie over de werkzaamheden

De gemeente houdt u zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden rondom de H6-weg en stationsomgeving Hoek van Holland Haven. Houdt u deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het project? Belt u dan naar de gemeente Rotterdam: 14 010.

Informatie over de werkzaamheden en gevolgen voor de bereikbaarheid van de omgeving, kunt u navragen bij omgevingsmanager Marco Bekker, (010) 489 43 34.

Inloopspreekuur: op de dinsdagen in de oneven weken is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur in de bibliotheek (Prins Hendrikstraat 398 in Hoek van Holland). Hier kunt u al uw vragen stellen over de werkzaamheden van de H6-weg en stationsomgeving Hoek van Holland Haven.