Spring naar het artikel

Het plein rondom de Laurenskerk krijgt vakken met beplanting, gras, extra bomen met flinke stam en huidige bomen blijven bijna allemaal behouden. Ook komen er voldoende plekken om fijn te zitten.

In het ontwerp is veel ruimte voor het kunstwerk dat het geboortehuis van Erasmus markeert. Het Stadspark wordt een plek van rust en bezinning in de lijn van onze Erasmus.

Update planning

18-1-2017 - De werkzaamheden zijn een nieuwe fase ingegaan en dat betekent dat het plein voor de Laurenskerk een groene ‘look’ krijgt. De komende maanden transformeert het plein van een stenige omgeving naar een groene oase. Daarvoor moeten wel wat verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het plaatsen van een ‘lavakoffer’ onder het toekomstige grasveld. Wat dat precies is kun je lezen in de nieuwsbrief die begin deze maand is verzonden naar de bewoners en onderaan deze pagina te vinden is.

Eind mei moet het nieuwe Stadspark klaar zijn voor gebruik.

Stadspark in de binnenstad

In juni 2015 heeft wethouder Eerdmans bekend gemaakt dat het Grotekerkplein het nieuwe stadspark in de binnenstad wordt. Rotterdam heeft in vergelijking met andere steden veel groen, maar de binnenstad wordt toch als weinig groen ervaren. De komst van een Stadspark is aangekondigd in het coalitieakkoord 'Op volle kracht vooruit'. De gekozen locatie van het Stadspark sluit aan bij de grote loopstromen op de Meent en Hoogstraat en op de herinrichting van de Binnenrotte.

Meer informatie

Heeft u specifieke vragen over het nieuwe Stadspark? Stuur dan een e-mail naar: grotekerkplein@rotterdam.nl of bel 06 - 537 440 90.