Meer genieten van het water bij Grotekerkplein
Gepubliceerd op: 12-03-2019
Geprint op: 15-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/grotekerkplein/
Spring naar het artikel

Langs de kade aan het Grotekerkplein is een lage vlonder met (zit)treden aangelegd. Hierdoor kunnen bezoekers van het stadspark dichter bij het water zitten. Ook kunnen kano’s en andere kleine bootjes makkelijker aanleggen.

Het Grotekerkplein is onderdeel van het vaarroutenetwerk op de Rotte. Aan de hand van dit netwerk is een route over het water eenvoudig uit te stippelen. De vlonder in de Delftsevaart (uitloper van de Rotte) is 45 meter lang en biedt minimaal elf aanlegplaatsen voor eenpersoonskano’s en sloepjes.

Touwen in het water

Niet alleen de mens kan nu meer genieten van het water, ook plant en dier komen aan hun trekken. Aan de stalen constructie onder de vlonder hangen dikke touwen. Mosselen en planten hechten zich aan die touwen en zuiveren het water. Bovendien wordt het water onder de vlonder een interessante plek voor vissen.

Aantrekkelijkere rivieren

De aanpak van de kade aan het Grotekerkplein is onderdeel van het programma Rivieroevers. Hierbij maakt de gemeente Rotterdam - samen met allerlei partners - de Rotte, Nieuwe Maas en Schie aantrekkelijker om te recreëren. Hardlopen, beetje vissen, struinen door het groen, varen, terrasje pikken of liggen in het gras.

Langs de Rotte worden ook de oevers van Leuvekolk en Crooswijksebocht opnieuw ingericht. Linker Rottekade is inmiddels klaar.

\