Werkzaamheden Groene Kruisweg Hoogvliet
Gepubliceerd op: 04-05-2017
Geprint op: 26-10-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/groene-kruisweg/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente voert in oktober en november wegwerkzaamheden uit aan de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug.

Rijkswaterstaat zal gelijk met de gemeente test- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Spijkenisserbrug.

Nieuws

Gezamenlijke aanpak

Het was even onzeker, maar toch is het gelukt om de jaarlijkse test- en onderhoudswerkzaamheden aan de Spijkenisserbrug tegelijkertijd met de werkzaamheden van de gemeente uit te voeren. Het werk Rijkswaterstaat bestaat uit onderhoud van de installaties en de bewegingstechnieken.

Brug vijf avonden en nachten dicht

Dit betekent dat er ook iets wijzigt in de verkeersmaatregelen. In plaats van twee nachten is de Spijkenisserbrug vijf nachten vanuit beide richtingen dicht.

Onjuiste huis-aan-huis informatie

Bewoners uit de omgeving hebben op 6 oktober een informatiebrief ontvangen over de werkzaamheden. Toen was niet bekend dat Rijkswaterstaat meegaat in de werkzaamheden van de gemeente.

Nachtafsluiting autoverkeer Spijkenisserbrug op 15 en 16 november

Het lukt niet om alle onderhoudswerkzaamheden aan de Spijkenisserbrug en de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de brug in oktober helemaal af te ronden. Daarom zijn de weg en de brug op maandag 15 november en dinsdag 16 november tussen 21.00 en 05.00 uur in beide richtingen dicht.

Auto’s en vrachtauto’s moeten omrijden via de Hartelbrug en Botlekbrug. Fietsers, voetgangers en scooters kunnen dan wel gebruik maken van de brug maar moeten rekening houden met circa 15 minuten vertraging.

Geluiddempend asfalt

Het belangrijkste is het aanbrengen van nieuw asfalt, dat minder geluid veroorzaakt van rijdende auto’s. Dat is prettig voor Hoogvlieters die langs de Groene Kruisweg wonen.

Werkzaamheden gemeente Rotterdam

 • Maandag 11 tot en met 15 oktober:
  • Vervangen lantaarnpalen plus verlichting voor led.
 • Maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober:
  • Aanbrengen nieuw asfalt en wegmarkeringen en het verlengen rechter rijbaan vanaf de Spijkenisserbrug richting de Aveling.
 • Maandag 15 en dinsdag 16 november:
  • Vervangen van de vangrail en het opknappen van de grasbermen (inzaaien met graszaad).

Verkeersmaatregelen

 • Maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober:
  • Rijbanen zijn bereikbaar.
 • Maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober:
  • Overdag minder rijbanen vrij
   Van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober zijn de Groene Kruisweg en de brug overdag vanuit beide richtingen open voor verkeer. Om ons werk te kunnen doen zijn alleen niet alle rijbanen vrij. Verkeer moet om beurten passeren en rekening houden met langere reistijden.
  • Vijf avonden en nachten omrijden
   Van maandag 18 tot en met 22 oktober is de Spijkenisserbrug tussen 21.00 en 05.00 uur vanuit beide richtingen dicht. Verkeer moet omrijden via de Hartelbrug en de Botlekbrug.
  • Langzaam verkeer gebruikt de veerpont
   Langzaam verkeer, zoals fietsers, voetgangers en scooters, kunnen van maandag 18 tot en met donderdag 21 oktober tussen 21.00 uur en 24.00 uur gebruik maken van de veerpont tussen Hoogvliet en Nissewaard. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken, de veerpont vaart steeds op en neer. Aan de kant van Hoogvliet vertrekt de pont vanaf de Vuurvlinderweg en vanaf Nissewaard vanaf de Veerweg. In de nacht van vrijdag 22 op 23 oktober kan het langzaam verkeer wel over de brug. De brug is die nacht wel afgesloten voor het autoverkeer.
 • Maandag 15 november en dinsdag 16 november:
  • Nachtafsluiting autoverkeer
   Op maandag 15 en dinsdag 16 november is de Spijkenisserbrug tussen 21.00 en 05.00 uur in beide richtingen dicht. Verkeer moet omrijden via de Hartelbrug en de Botlekbrug. Fietsers, voetgangers en scooters kunnen dan wel gebruik maken van de brug maar moeten rekening houden met circa 15 minuten vertraging.

Geluidsoverlast

Het verwijderen van het oude asfalt kan voor de mensen, die direct aan de weg wonen, voor geluidsoverlast zorgen. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats, in de week van 18 oktober tot en met 22 oktober. Houdt u er rekening mee dat we ook op een avond moeten doen. Het verwijderen van het asfalt gebeurt zeker niet aan een stuk door. We kunnen deze overlast niet voorkomen.  

Meer informatie

Algemene informatienummer van de gemeente, telefoon 14 010.
Beheer en uitvoering gemeente Rotterdam: Willem Prince, e-mail wg.prince@rotterdam.nl.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug of het gebruik van de veerpont, dan kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat via het landelijke informatienummer, telefoon 0800 - 8002.

Nieuwe informatie en wijzigingen vermelden we altijd op deze webpagina.