Spring naar het artikel

Vanaf september 2017 werkt de gemeente aan de riolering aan de Essenburgsingel en de Veeluststraat (tot aan Essenburgstraat). Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd en duurt tot oktober 2018.

De gemeente gaat het riool vervangen in de Essenburgsingel en een deel van de Veeluststraat. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de straat van gevel tot singel opengebroken. De trottoirs worden na vervanging van het riool voorzien van nieuwe ‘granito’ tegels. De rijweg en parkeervakken worden uitgevoerd in gebakken klinkers.

Wij adviseren om alleen te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken, om een boete te voorkomen. Wellicht kunt u tijdelijk uw auto bij de moskee parkeren.

Bereikbaarheid

Tijdens het werk blijven woningen bereikbaar via loopplanken. Borden geven de omleidingen voor het verkeer aan. U kunt niet parkeren in het gedeelte waar gewerkt wordt. Wij raden u aan elders in de wijk te parkeren. Voor invalidenparkeerplaatsen treffen wij aparte voorzieningen.

Niets in de weg, fietsen weg

Om het werk zo snel mogelijk te kunnen afronden, is het belangrijk dat er zo min mogelijk in de weg staat. Per fase worden de fietshekjes ook verwijderd. We vragen u daarom om bijvoorbeeld geen fietsen aan lantaarnpalen of fietshekjes vast te zetten.

Fietsdepot

Het werk moet door, dus als de fietsen niet weggehaald zijn, worden ze verplaatst naar het fietsdepot ter hoogte van het gemaal bij het Aelbrechtsplein. U kunt uw fiets hier dan ophalen. Fietswrakken worden te zijner tijd verwijderd.

Informatie over de werkzaamheden

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met communicatieadviseur Jolanda Vos-ter Wolbeek, telefoon: (010) 267 47 20, e-mail: ja.vosterwolbeek@rotterdam.nl