Electric City Drive
Gepubliceerd op: 28-08-2018
Geprint op: 15-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/electric-city-drive/
Spring naar het artikel

Op 5 oktober is Electric City Drive gestart, een uniek en Rotterdams pilotproject waarmee gemeente Rotterdam en BMW Group rijders van elektrische auto's helpen zoveel mogelijk uit de elektrische aandrijving van hun auto te halen.

Het gaat daarbij speciaal om plug-in hybride BMW’s en MINI’s. Door in de stad maximale elektrische kilometers te rijden dragen zij bij aan verbetering van de Rotterdamse luchtkwaliteit en vermindering van CO2-uitstoot in de stad.

In de praktijk

Met behulp van een smartphone en het infotainmentsysteem in de BMW of MINI krijgen bestuurders een seintje als zij het Electric City Drive-gebied binnenrijden. Hiermee worden bestuurders gestimuleerd om direct over te schakelen over op Max eDrive, de volledig elektrische modus. En rijden zij maximale elektrische kilometers in Rotterdam!

De pilot helpt gemeente Rotterdam en BMW Group om inzicht te krijgen in het rij- en laadgedrag van bestuurders en daardoor beter in te kunnen spelen op hun behoeften.

Als u het hele project meedoet, ontvangt u de Rotterdampas. Na afloop van de pilot ontvangt u een mail met informatie om de Rotterdampas aan te vragen.

Punten scoren

Tijdens de pilotperiode, die 12 weken duurt, kunnen deelnemers punten scoren, bijvoorbeeld met het aantal elektrisch gereden kilometers en het aantal laadsessies. Door het behalen van punten komen zij hoger in de ranglijst in de app te staan, waar deelnemers elkaars prestaties kunnen vergelijken.

Krachten bundelen

Electric City Drive is het eerste project uit een driejarige samenwerking tussen gemeente Rotterdam en BMW Group. De samenwerking komt voort uit grote ambities in duurzaamheid, mobiliteit en energietransitie en biedt ruimte voor innovaties en experimenten. Met als doel een gezonde en toekomstbestendige stad. Rotterdam is hiermee de eerste stad buiten Duitsland waar een dergelijke transitieproeftuin wordt gestart.

Het is leuk om het goed te doen, het is leuker om het beter te doen dan andere deelnemers. Deelnemers kunnen punten scoren met:

  • het aantal elektrische kilometers in Rotterdam;
  • het aantal laadmomenten per 100 kilometer;
  • het aantal geladen kilowatturen (kWh’s) per 100 kilometer;
  • het percentage van emissievrije kilometers binnen en buiten het Electric City Drive-gebied (de stad Rotterdam);
  • het percentage van ritten afgelegd met de app Electric City Drive.

Als de app eenmaal geactiveerd is, krijgen bestuurders automatisch een signaal als zij het Electric City Drive-gebied binnenrijden. Bestuurders koppelen een keer hun telefoon aan de auto. En leggen zo 100% van de ritten af met de app. Dat is makkelijk scoren.

Speciaal voor deze pilot is een gebied gedefinieerd binnen de stadsgrenzen van Rotterdam, op basis van GPS-coördinaten: het Electric City Drive-gebied.

Meer informatie

Vragen kunt u stellen via electric.city@bmw.com, bij voorkeur in het Engels. Uw vragen komen binnen bij BMW.