Duurzaamheidswinkel: gratis tips en advies
Gepubliceerd op: 31-10-2018
Geprint op: 28-06-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/duurzaamheidswinkel/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdammers met vragen over duurzaamheid kunnen terecht bij de Duurzaamheidswinkel IJsselmonde in winkelcentrum Keizerswaard. U krijgt er gratis advies en tips over het verduurzamen van uw huur- of koopwoning.

Gemeente Rotterdam, de WoonWijzerwinkel en VVE-010 geven daar gratis advies en praktische tips over het verduurzamen van woning en leefomgeving. Bezoekers zien wat simpele energiebesparende maatregelen kunnen doen voor hun portemonnee.

Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen doen? Bekijk het filmpje:

Hieronder alvast vijf tips waarmee u energie én geld bespaart.

Door slim om te gaan met uw verwarming kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Zet de thermostaat 's nachts en als u overdag weggaat op vijftien graden, sluit tussendeuren en verwarm alleen de ruimte waar u bent. En vervang een oude gas- en elektriciteitsmeter door een slimme meter. Die laat precies zien wanneer u hoeveel energie verbruikt. Kijk op de website Rotterdamenergiebesparing.nl voor meer informatie.

Door elf gloei- en halogeenlampen in uw huis te vervangen, bespaart u al zo'n dertig euro per jaar. Daarbij gaat een ledlamp acht tot vijftien keer langer mee. En het ligt voor de hand, maar laat lampen nooit aanstaan in ruimtes waar u niet aanwezig bent. Ook met tijdschakelaars kun je eenvoudig geld besparen.

Bekijk de veelgestelde vragen aan de Duurzaamheidswinkel over ledverlichting (verslag Facebook Live uitzending):

Een goed geïsoleerd dak en gevel gaat tocht, vocht, schimmel en houtrot tegen én u bespaart er honderden euro’s per jaar mee.

Heeft u een onbenut plat dak? Dan loont het om er een groen dak van te maken, met gras, mos en/of planten. Dat zorgt ervoor dat uw huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler. Dat scheelt stookkosten én elektriciteit voor een ventilator of airco. Kijk voor meer informatie op de website:

Graag eigen energie opwekken, maar geen geld om in een keer veel te investeren in zonnepanelen? Ga dan naar de WoonWijzerWinkel op Heijplaat, Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam. Daar kunt u ook zonnepanelen huren.

Meer informatie

Kom langs in de Duurzaamheidswinkel! U bent welkom op donderdag en vrijdag tussen 12.30 en 16.30 uur. De winkel is er voor alle bewoners van Rotterdam, of u nu in een huur-, koop- of VvE-woning woont.

U vindt de Duurzaamheidswinkel in winkelcentrum Keizerswaard (naast Intertoys en tegenover Kippie):
Keizerswaard 80
3078 AM Rotterdam

Wilt u meer informatie over de Duurzaamheidswinkel, of kunt u niet langskomen? Stuur dan een e-mail naar duurzaamheidswinkel@rotterdam.nl.