Duurzaamheidswinkel: gratis tips en advies
Gepubliceerd op: 31-10-2018
Geprint op: 24-06-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/duurzaamheidswinkel/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdammers met vragen over duurzaamheid kunnen terecht bij de Duurzaamheidswinkel IJsselmonde in winkelcentrum Keizerswaard. U krijgt er gratis advies en tips over het verduurzamen van uw huur- of koopwoning.

Gemeente Rotterdam, de WoonWijzerwinkel en VVE-010 geven daar gratis advies en praktische tips over het verduurzamen van woning en leefomgeving. Bezoekers zien wat simpele energiebesparende maatregelen kunnen doen voor hun portemonnee.

Hieronder alvast vijf tips waarmee u energie én geld bespaart.

1. Verwarmen zonder verspillen

Door slim om te gaan met uw verwarming kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Zet de thermostaat 's nachts en als u overdag weggaat op vijftien graden, sluit tussendeuren en verwarm alleen de ruimte waar u bent. En vervang een oude gas- en elektriciteitsmeter door een slimme meter. Die laat precies zien wanneer u hoeveel energie verbruikt. Kijk op de website Rotterdamenergiebesparing.nl voor meer informatie.

2. Wat led je?

Door elf gloei- en halogeenlampen in uw huis te vervangen, bespaart u al zo'n dertig euro per jaar. Daarbij gaat een ledlamp acht tot vijftien keer langer mee. En het ligt voor de hand, maar laat lampen nooit aanstaan in ruimtes waar u niet aanwezig bent. Ook met tijdschakelaars kun je eenvoudig geld besparen. Kijk voor meer informatie op de website ledverlichting.

3. Isolatie(subsidie)

Een goed geïsoleerd dak en gevel gaat tocht, vocht, schimmel en houtrot tegen én u bespaart er honderden euro’s per jaar mee.

4. Groen dak

Heeft u een onbenut plat dak? Dan loont het om er een groen dak van te maken, met gras, mos en/of planten. Dat zorgt ervoor dat uw huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler. Dat scheelt stookkosten én elektriciteit voor een ventilator of airco. Kijk voor meer informatie op de website Groene daken.

5. Huur zonnepanelen

Graag eigen energie opwekken, maar geen geld om in een keer veel te investeren in zonnepanelen? Ga dan naar de WoonWijzerWinkel op Heijplaat. Daar kunt u ook zonnepanelen huren.

Meer informatie

De winkel is bedoeld voor alle bewoners van Rotterdam of u nu in een huur-, koop- of VvE-woning woont. U vindt de Duurzaamheidswinkel in Winkelcentrum Keizerswaard. Het adres is Keizerswaard 80, 3078 AM Rotterdam (naast Intertoys en tegenover Kippie). De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 16.30 uur. U kunt ook op afspraak naar de winkel komen.

Meer weten of een afspraak maken? Stuur een e-mail naar duurzaamheidswinkel@rotterdam.nl.