Werkzaamheden Doggersbank
Gepubliceerd op: 05-04-2019
Geprint op: 13-12-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/doggersbank/
Spring naar het artikel

Op 19 augustus zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe warmteleiding onder de Doggersbank gestart. Deze warmteleiding voorziet de nieuwe locatie van ASVZ van warmte. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

Tijdens deze periode is de Doggersbank afgesloten voor autoverkeer. U kunt niet meer parkeren op de openbare weg. Maak gebruik van de parkeerplaats aan de andere zijde van het metrostation (Kunstplein).

Werkzaamheden

Vattenfall (voorheen Nuon) legt warmteleidingen aan. Tegelijk vervangt de gemeente het oude riool en legt een hemelwaterriool voor de afvoer van regenwater aan. Op de plek waar verschillende leidingen elkaar kruisen wordt het verzamelriool aangepast. Hiervoor moet midden in de rijbaan gegraven worden. Voor de veiligheid wordt de weg daarom helemaal afgesloten. Voor de aanleg van de leidingen zijn tijdelijke alternatieve routes aangelegd.

Omleidingsroutes

De bouw van de nieuwe ASVZ locatie is nog niet klaar; de locatie moet bereikbaar blijven voor het bouwbedrijf. Ook de aannemers die aan het riool werken en de warmteleiding voor Vattenfall aanleggen, moeten de Doggersbank kunnen bereiken. Voor hen is een tijdelijke bouwweg aangelegd vanaf de Aveling. Deze route kan ook gebruikt worden door hulpdiensten.

Autoverkeer met bestemming Medisch Centrum Doggersbank en ASVZ kan gebruik maken van de fietstunnel onder de metro. Voetgangers en fietsers gebruiken de tunnel ook. Parkeren is tijdelijk niet toegestaan op de Doggersbank. Deze route is voornamelijk bedoeld om mensen af te zetten (bijvoorbeeld als zij slecht ter been zijn).

Let op: hoge voertuigen kunnen niet onder de metrobaan door.

Bereikbaarheid metrostation

Het metrostation is voor autoverkeer bereikbaar via de andere zijde van het station (Kunstplein). Volg hiervoor de omleidingsborden. Voor fietsers en voetgangers is het metrostation wel bereikbaar vanaf de Doggersbankzijde.

Bereikbaarheid Medisch Centrum Doggersbank

Begin april 2019 is Medisch Centrum Doggersbank aan de Doggersbank open gegaan. Ook de huisartsen en andere zorgverleners in het pand zijn voor fietsers en voetgangers bereikbaar. Autoverkeer kan aan de andere zijde van het metrostation parkeren. Het medisch centrum is wel met de auto te bereiken; er mag alleen niet geparkeerd worden op de Doggersbank.

Overlast

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken voor de omwonenden. Zwaar verkeer kan ook voor trillingen zorgen. In principe wordt er gewerkt op werkdagen tussen 7.00 uur en 16.00 uur. In uitzonderlijke gevallen kan dit afwijken.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Kitty van Suchtelen via e-mail zalmplaat@rotterdam.nl of telefoon 06 - 391 164 91.

\