Discriminatie melden
Gepubliceerd op: 02-05-2017
Geprint op: 14-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/discriminatie-melden/
Spring naar het artikel

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er in die situatie niet toe doen.

Zo kan iemand worden afgewezen voor een baan omdat zij een vrouw is, uitgescholden worden op straat omdat hij homo is of een discotheek niet worden binnengelaten vanwege zijn of haar donkere huidskleur. Wat doet de gemeente Rotterdam tegen discriminatie?

Discriminatie is verboden

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk om discriminatie te voorkomen en te bestrijden.
Discriminatie is bij wet verboden, De wet biedt bescherming tegen discriminatie op 12 persoonlijke kernmerken of gronden waaronder:

  • afkomst of huidskleur
  • geloof of levensovertuiging
  • sekse
  • seksuele gerichtheid
  • leeftijd
  • handicap/chronische ziekte.

Discriminatie kan plaatsvinden op uw werk, maar ook in het openbaar vervoer, op school of bij uw sportvereniging.

Meld discriminatie!

Het is goed om discriminatie te melden. In Rotterdam kan dat bij de onafhankelijke antidiscriminatievoorziening (ADV) RADAR. RADAR adviseert en ondersteunt personen en organisaties bij gevallen en gevoelens van discriminatie.

Een tweetal voorbeelden hoe RADAR u helpt bij discriminatie:

  • Een vrouw is van Marokkaanse afkomst en heeft een niet-Nederlands klinkende achternaam. Zij solliciteert naar de functie van medewerker in een ijssalon. In haar sollicitatiebrief geeft zij aan dat zij werkervaring heeft en dit blijkt ook uit haar CV. Zij wordt per e-mail afgewezen. Reden: de voorkeur gaat uit naar kandidaten met een gedegen horeca-ervaring. Daarna solliciteert de vrouw opnieuw, ditmaal met een Nederlands klinkende naam. In deze sollicitatie geeft zij aan dat zij geen enkele werkervaring heeft. De vrouw krijgt een uitnodiging voor een gesprek. Hierop neemt de vrouw contact op met RADAR. Ze vertelt dat ze van plan is om naar het gesprek te gaan en de werkgever te confronteren met zijn acties. RADAR helpt haar in de voorbereiding naar het gesprek en volgt de zaak. De vrouw wenst niet meer te werken voor de werkgever en besluit haar ervaring als principe zaak voor te leggen aan het College voor de Rechten van de Mens. RADAR helpt haar in de procedure hiervoor. Het College stelt haar in het gelijk en geeft aan dat er een verboden onderscheid is gemaakt op grond van ras.
  • Een vrouw is zwanger, heeft een baan en is met zwangerschapsverlof. Ze wil een huis kopen. De hypotheekverstrekker eist van haar werkgever een verklaring waarin staat dat ze tegen dezelfde financiële voorwaarden terug kan keren. Ze vraagt zich gelijk af of een werkgever haar financiële voorwaarden zomaar kan aanpassen bij terugkeer na haar zwangerschap. Daarnaast of de hypotheekverstrekker dit zo mag eisen. Ze neemt contact op met RADAR. RADAR maakt haar duidelijk dat een werkgever discrimineert op grond van geslacht, als de werkgever de financiële situatie van de vrouw aanpast vanwege haar zwangerschap. Daarom kan de hypotheekverstrekker ook deze eis niet stellen. De vrouw besluit dit zelf te melden aan de hypotheekverstrekker. Even later meldt ze RADAR dat de hypotheek rond is zonder dat de eis nog op tafel ligt.

Relax. Dit is Rotterdam

Het college geeft haar visie over hoe de diversiteit in de stad beter wordt geaccepteerd en tot meer ontspannen samenleven leidt in het programma ‘Relax. Dit is Rotterdam’. In Rotterdam wonen mensen met verschillende achtergronden, leefwijzen en overtuigingen. Diverser dan Rotterdam bestaat niet. Soms zorgt dat voor vervreemding  en ongemak tussen mensen en dat pakt het college aan. Iedereen moet zich vrij, veilig en prettig voelen. Dat is waar komende jaren vol op wordt ingezet. Lees meer over het programma ‘Relax. Dit is Rotterdam’.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website radar.nl of belt u 010 - 411 39 11.

Rotterdamse lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenderpersonen en mensen met een intersekseconditie (LHBTI’ers) kunnen met behulp van de Roze Sociale Kaart de weg vinden naar plekken waar zij anderen kunnen ontmoeten en organisaties die hulp, ondersteuning en deskundigheid bieden. Hulpverleners kunnen ook gebruik maken van de kaart om hun cliënten door te verwijzen.

\