Dirk van den Burgweg
Gepubliceerd op: 02-07-2019
Geprint op: 30-11-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/dirk-van-den-burgweg/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam werkt sinds 2019 met tussenfases aan het riool aan de Dirk van den Burgweg in Hoek van Holland. Vanaf maandag 3 oktober 2022 tot en met woensdag 21 december 2022 vinden de laatste rioolwerkzaamheden plaats.

We werken op verschillende plekken aan de Dirk van den Burgweg:

  • Kruising Dirk van den Burgweg - Schelpweg-Nieuwlandsedijk
  • Kruising Dirk van den Burgweg - Kaapweg
  • Kruising Dirk van den Burgweg - De Ruyterstraat (afrondende verhardingswerkzaamheden)
  • Dirk van den Burgweg, tussen Harwichweg en Leen van Ooijenlaan (afrondende rioolwerkzaamheden).

Relinen en vervangen

Het gemeentelijk hoofdriool is verouderd. Op veel plekken in Rotterdam vernieuwen we daarom het riool. Aan de Dirk van den Burgweg doen we dat op twee manieren: riool vervangen en relinen. Relinen is een rioolrenovatietechniek die via rioolputten wordt uitgevoerd. Zo voorkomen we dat de straat wekenlang openligt. Deze relinetechniek kan niet altijd en overal toegepast worden.

Waarom plannen we de rioolwerkzaamheden aan de Dirk van den Burgweg niet in één keer?

De laatste werkzaamheden voeren we nu pas uit, omdat het verkeer anders te veel hinder ondervindt van andere werkzaamheden in Hoek van Holland, zoals de aanleg van de 'Metro aan Zee'. We proberen alle wegwerkzaamheden in Hoek van Holland zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Bereikbaarheid

Om ons werk te kunnen doen worden op verschillende momenten wegen afgesloten. Houdt u dus rekening met omleidingen. Aangrenzende woonwijken en het pompstation blijven bereikbaar, ook de Nieuwlandsedijk houden we bereikbaar via een alternatieve route. De omleidingen zijn met borden op straat aangegeven.

Rotterdam Onderweg

Op de website van Rotterdam Onderweg kunt u voor de start van de werkzaamheden nalezen wanneer welke straten zijn afgesloten en hoe u moet omrijden.

Buslijn 31 van EBS

Tijdens de werkzaamheden aan het riool rijdt bus 31 via de Strandboulevard. Voor meer informatie over het busvervoer kunt u bellen naar 0900 - 500 60 70.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Of heeft u een bijzondere situatie waarvoor afstemming nodig is? Neem dan contact op met John Nijs, directievoerder van dit project.