Openbare verkoop ontwikkellocatie Delftseplein
Gepubliceerd op: 15-02-2019
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/delftseplein/
Spring naar het artikel
Foto: Eric Fecken

Gemeente Rotterdam daagt marktpartijen, zoals projectontwikkelaars en bouwers, uit om met een ambitieus ontwikkelvoorstel te komen voor de bouwlocatie aan het Delftseplein in Rotterdam Central District (RCD).

Het Delftseplein is een locatie die veel kansen en ontwikkelmogelijkheden biedt. Hier is ruimte voor de ontwikkeling van een toren met kantoren en appartementen, aangevuld met bijvoorbeeld horeca en winkels onderin het gebouw.

Bouwlocatie

Het Delftseplein ligt pal naast de OV-terminal van Rotterdam Centraal en loopt parallel aan het Weena. De locatie maakt deel uit van Rotterdam Central District, het gebied rondom Rotterdam Centraal. Dit gebied heeft de afgelopen tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In het RCD komen wonen, werken in een innovatieve 24-uurs economie, reizen en vrije tijd samen. Deze ‘mixone’, een mix aan functies grenzend aan de straat, maakt het RCD tot een levendig gebied waar altijd wat gebeurt.

Grondverkoop

Via een openbare verkoop van de grond gaat gemeente Rotterdam op zoek naar partners voor de ontwikkeling van het Delftseplein. Hieronder kunt u een digitale brochure, het ambitiedocument, de procesbrief en de deelnamevoorwaarden voor de verkoop van de ontwikkellocatie Delftseplein downloaden. In deze documenten vindt u meer informatie over de ambities die de gemeente heeft met het gebied, de stappen die de komende tijd volgen en de voorwaarden waaraan u moet voldoen als u wilt deelnemen.

Bijlagen