Delfshaven
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 13-11-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/delfshaven/
Spring naar het artikel
Foto: Peter Schmidt

Delfshaven telt ruim 75.000 inwoners verdeeld over acht wijken: Bospolder, Delfshaven, Middelland, Nieuwe Westen, Oud Mathenesse, Schiemond, Spangen en Tussendijken.

De inwoners van de wijken Middelland en Oud Mathenesse-Witte Dorp worden vertegenwoordigd door gelote wijkcomités. De gebiedscommissie bestuurt de overige wijken in het gebied Delfshaven en gaat over opgaven die de wijk overstijgen.

De leden van gebiedscommissie en de wijkcomités zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de gebiedscommissies en de wijkcomités, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Nieuws

In Historisch Delfshaven gaat de komende tijd veel gebeuren. De gemeente en de organisatie Delfshaven400 nodigen alle geïnteresseerden uit en lichten de plannen toe.

  • Wanneer: donderdag 14 november tussen 17.00 uur en 20.00 uur. U kunt op elk gewenst tijdstip tussen de genoemde tijdstippen langskomen.
  • Waar: Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20

Voor soep en een broodje wordt gezorgd. Om 17.30 uur wordt het startschot gegeven door wethouder Said Kasmi.

De gebiedscommissie en wijkcomités maken in samenspraak met bewoners een plan voor de wijk, de wijkagenda. Deze wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders en zorgt voor het Wijk Actie Plan (WAP). Het WAP beschrijft wat er per jaar in de wijk gaat gebeuren.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de gebiedscommissie bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Gebiedscommissie Delfshaven, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de gebiedscommissieleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Achterste rij, v.l.n.r. Enes Ayan, Ninny Duarte Lopes, Rachid Jemaoui, Sanne van den Berg (voormalig gebiedscommissielid), Jelle van der Molen, Jack van Amerongen.
Voorste rij, v.l.n.r. Lilia Bârcoci-Costa, Rini Vermeulen, Hülya Bozok, Ineke Palm, Asma El-Fassi, Marike Abrahamse, Marie-Therese Woltering, David Kuiper. Sylvie Raap ontbreekt op de foto.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie. Op Wiki Delfshaven kunt u zien hoeveel geld in Delfshaven beschikbaar is voor bewonersinitiatieven en waaraan het is uitgegeven.