De Esch
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/de-esch/
Ga naar de hoofdinhoud

De Esch is een van de nieuwste wijken met mooie vergezichten over de Nieuwe Maas. De wijk is vernoemd naar de gelijknamige polder.

In dit gebied wonen over het algemeen veel studenten, eenoudergezinnen en ouderen. Er is sprake van vergrijzing. Veel inwoners werken bij het openbaar bestuur, de overheid, de groot- en detailhandel of bij autoreparatiebedrijven. De Esch telt ongeveer 4.490 inwoners.

Geschiedenis

Op het voormalig drinkwaterleidingterrein (DWL) is De Esch als woonwijk ontwikkeld in de jaren tachtig. Een aantal kenmerken van het drinkwaterleidingterrein zijn behouden. De overgebleven waterreservoirs zijn ingericht als openbaar groen of bewaard als waterpartij. Ook de watertoren staat er nog in al haar glorie.

Voorzieningen De Esch

In de wijk zijn diverse bedrijventerreinen zoals de Autostrada, maar ook de Van Ghentkazerne en diverse mogelijkheden tot recreatie. Daarnaast beschikt De Esch over een voetbal- en hockeyvereniging.

Waardentraject

In 2020 en 2021 heeft er een waardentraject plaatsgevonden in De Esch. Bekijk de resultaten:

Bestemmingsplannen

Blijf op de hoogte

De Wijknetwerker

De Wijknetwerker is de eerste contactpersoon voor bewoners en ondernemers in de wijk. Heeft u een idee of suggestie voor de wijk? De wijknetwerker kan u in contact brengen met de juiste personen of organisatie. En u ondersteunen bij het tot leven brengen van uw ideeën. Denk hierbij aan:

Wilt u graag meedenken over of meedoen in uw wijk? Dan kunt u altijd contact opnemen met de wijknetwerker in uw buurt:

  • Safiye Mutlu
    Wijknetwerker De Esch en Struisenburg
    Telefoon: 06 - 100 610 36
    E-mail: s.mutlu@rotterdam.nl