Daniel den Hoedbrug
Gepubliceerd op: 09-03-2020
Geprint op: 02-06-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/daniel-den-hoedbrug/
Spring naar het artikel

Ney & Partners, Korth Tielens Architecten en wUrck Architectuur zijn de drie winnaars van de ontwerpwedstrijd voor de Daniel den Hoedbrug.

Deze wedstrijd is door de gemeente Rotterdam uitgeschreven. De jury is verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen en heeft op basis van maar liefst zestig ingezonden referenties een keuze gemaakt op 9 maart 2020.

'Ik ben er trots op dat zijn binding met de stad Rotterdam letterlijk tot uitdrukking komt in dit bouwwerk. Dat houdt het werk van mijn vader levend.'

Willem den Hoed - zoon van Daniel den Hoed

Juryoordeel

De drie geselecteerde bureaus hebben volgens de jury laten zien dat zij de kwaliteit hebben om in deze opgave voor het (schets-)ontwerp van de Daniel den Hoedbrug de aspecten ruimtelijke inpassing, inpassing in de stedelijke context en constructie op een kwalitatief hoogwaardige manier kunnen vormgeven. Naast Daan Bakker, Daphne Hoekman, Peter Volken Smidt en Jeroen van Kesteren is ook Willem den Hoed van Stichting Daniel den Hoed jurylid.

Willem den Hoed: ‘Mijn vader heeft als Rotterdamse arts en grondlegger van de radiotherapie in Nederland veel betekend voor de kankerbestrijding. Ik ben er trots op dat zijn binding met de stad Rotterdam letterlijk tot uitdrukking komt in dit bouwwerk. Dat houdt het werk van mijn vader levend.’

Vervolg

De drie geselecteerde bureaus worden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. Voor de zomer kiest de gemeente Rotterdam een winnaar. Deze gaat vervolgens samen met de gemeente Rotterdam aan de slag om de Daniel den Hoedbrug te ontwerpen.

Meer informatie

Meer weten over hoe bestuur, stad en partners samen doorpakken voor het Rotterdam van nu en de toekomst? Kijk op de pagina Wonen in een wereldstad.

\