Spring naar het artikel

Rotterdam krijgt er een nieuwe danceclub bij. In het Merwe-Vierhavens gebied wordt de Emaillefabriek M4H, beter bekend als Ferro, getransformeerd tot een multifunctionele rauwe danceclub met grote en kleine zaal. Met plek voor 1500 mensen.

Het winnende plan om de fabriek om te vormen tot danceclub komt van De Maatschappij Voor Volksgeluk: een samenwerkingsverband tussen club BAR Rotterdam, Fullhouse Vastgoed en ZUS architecten. De club zal plek bieden aan 1500 personen en opent naar verwachting medio 2019 zijn deuren na een renovatie van de oude fabriekshallen.

Winnende plan

Het winnende plan van De Maatschappij Voor Volksgeluk, komt voort uit een samenwerkingsverband tussen club BAR Rotterdam, Fullhouse Vastgoed en ZUS architecten. 'Het M4H gebied kent nog enkele onontgonnen pareltjes. De Emaillefabriek op de Ferro-locatie is daar een van. Het plan van De Maatschappij Voor Volksgeluk voorziet in een programmering voor dance in de nacht, maar ook overdag zal er veel te beleven zijn.

Moties van gemeenteraadsleden

In 2017 deed het college een openbare uitnodiging uit aan marktpartijen om een dance/evenementenlocatie te ontwikkelen op een deel van de EmaillefabriekM4H/Ferro-locatie. Dit naar aanleiding van de moties van raadsleden Verveen en Goncalves om de Ferro-locatie open en transparant in de markt te zetten als dancelocatie.

Werkplekken en een binnentuin

Naast een club, wordt ‘De Maatschappij Voor Volksgeluk’ een multifunctioneel gebouw met een mix van werkplekken, horeca en evenementen zoals foodfestivals en vintagemarkten. Daartoe wordt de grote fabriekshal omgebouwd tot een heuse overdekte binnentuin met aangrenzend de club en werkplekken.

Meer informatie

M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District; een plek voor succesvolle en innovatieve ondernemers, geïntegreerd in het bredere regionale innovatie-ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en financieringsbronnen.