Crooswijksebocht
Gepubliceerd op: 12-11-2018
Geprint op: 23-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/crooswijksebocht/
Ga naar de hoofdinhoud

Het groot onderhoud aan de Crooswijksebocht is klaar. De riolering is vervangen en ook bomen, planten en verlichting zijn opgeknapt. De straat is opnieuw ingericht.

Er zijn nieuwe steigers, een natuurspeeltuin en extra groen gekomen. Een deel van de kade is vervangen door een schuin aflopende groene oever. Op de ligweides, met bankjes en vele bomen en planten, is het nu fijn picknicken, of elkaar ontmoeten. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende natuurlijke speelplekken. Langs het water liggen goede fiets- en wandelpaden.

Steigers

Op de nieuwe steiger in de hoek van de Crooswijksebocht en Linker Rottekade kunnen mensen nu bij het water zitten. Boten kunnen er tijdelijk aanleggen. Op verschillende plekken langs de rivier zijn bootjes en sup boards te huur. Een tweede steiger, bij de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk, maakt uitvaarten per boot mogelijk.

Zwemmen niet toegestaan

Zwemmen in de Rotte is niet toegestaan, net als in veel andere wateren in Rotterdam. Dit omdat de waterkwaliteit daarvoor niet goed genoeg is of omdat het door stroming of scheepvaart niet veilig is om te zwemmen. Aangewezen zwemplekken zijn te vinden op zwemwater.nl.

Rivieroevers

Zaterdag 27 augustus 2022 was de officiële opening van de Crooswijksebocht, tijdens het jaarlijks terugkerende Waterfestival. De vernieuwing maakt onderdeel uit van het programma Rivieroevers. Hierbij maken gemeente en partners de oevers van de Rotte en de Nieuwe Maas aantrekkelijker voor recreatie. De Crooswijksebocht is mede mogelijk gemaakt door het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Provincie Zuid-Holland zorgde ook voor een bijdrage via het uitvoeringsprogramma van de Hof van Delfland.