Coolsingel
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 15-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/coolsingel/
Spring naar het artikel

De nieuwe verkeersluwe Coolsingel geeft straks meer ruimte aan voetgangers en fietsers. Vanaf april 2018 zijn de werkzaamheden van start gegaan.

De werkzaamheden aan de Coolsingel zijn in volle gang. Autoverkeer kan alleen nog van Noord naar Zuid over de Coolsingel. Vanaf Zuid wordt het verkeer omgeleid. Voor fietsverkeer en voetgangers verandert er weinig. Eerst werd er gewerkt aan de kant van het Stadhuis en sinds 2019 is de kant van de Lijnbaan aan de beurt. Begin 2021 is de nieuwe Coolsingel klaar.

Het laatste nieuws en de actuele werkzaamheden leest u op de website:

Hoogwaardig en aantrekkelijk

Het plan voor de Coolsingel beslaat het gebied tussen het Hofplein en Witte de Withstraat. Aan de kant van de Lijnbaan komt een brede wandel- en fietspromenade. Ook krijgt de Coolsingel een hoogwaardige natuurstenen bestrating, sierlijk meubilair, grote bomen en nieuwe ornamenten. Auto’s gaan aan de kant van het Stadhuis rijden. De tram blijft op dezelfde plek. Belangrijke stadsstraten sluiten goed aan en met tien goede oversteekplaatsen wordt de Coolsingel een belangrijke verbindende schakel tussen het Laurenskwartier en de Lijnbaan.

Gastvrije Coolsingel

Op welke manier je er ook komt, op de Coolsingel word je gastvrij onthaald. De ruime groene boulevard met  fraaie vormgeving nodigt uit tot ontspannen wandelen en winkelen. Een plek om elkaar te ontmoeten op een bankje of terras, overdag en ’s avonds. De Coolsingel wordt weer een aantrekkelijke boulevard voor alle Rotterdammers.

Meer impressies vindt u bij het persmateriaal over de nieuwe Coolsingel.

Meer informatie

Alle informatie vindt u op de website De Coolsingel - De Boulevard die Rotterdam verdient.

\