Cool
Gepubliceerd op: 05-01-2017
Geprint op: 16-11-2018
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/cool/
Spring naar het artikel

Cool maakt onderdeel uit van het bruisende centrum van Rotterdam. De aantrekkelijkheid van wijk uit zich in groen en kunst in de buitenruimte. Rotterdammers waarderen het bestaande openbaar groen, zoals de Eendrachtstuin.

Ook het Karel Doormanhof biedt mogelijkheden voor het uitbreiden en verbeteren van groen en speelplekken. De wijk is op te splitsen in een noordelijk en zuidelijk gedeelte met als grens de Westblaak. Cool-Noord kenmerkt zich door een groot en gevarieerd aanbod aan winkels, horeca, cultuur, woningen en werkgelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan de winkelstraat de Lijnbaan en concertgebouw De Doelen.

Cool-Zuid

Cool-Zuid heeft een sterk cultureel/kunstzinnig karakter met een mix van wonen en ondernemen. Het plein het Landje (tussen de Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel) heeft een centrale plek in Cool-Zuid. Het is de plek waar bewoners elkaar in de buitenruimte kunnen ontmoeten. De Witte de Withstraat is uitgegroeid tot één van de populairste plekken van Rotterdam. Een bruisende straat waar restaurants, barretjes, winkels en galeries te vinden zijn. De straat behoort tot de kunstas die het museumpark en het Maritiem Museum met elkaar verbinden. Fel verlichte woorden zweven als kunstuiting boven de straat met ‘wit’ als thema.

Scheepvaartkwartier, Dijkzigt

Het Scheepvaartkwartier, Dijkzigt kenmerkt zich door historische, karakteristieke bebouwing, gecombineerd met groen, aanwezigheid van musea en een medisch cluster. De groene long van het centrum waar rust en levendigheid hand in hand gaan.

Park bij de Euromast 

Het Park bij de Euromast heeft een grondige vernieuwing ondergaan. Velden, bruggen en hoofdpaden zijn de afgelopen twee jaar verbeterd. Er zijn nieuwe struiken en bloemperken aangelegd. Het Park wordt stap voor stap in oude luister hersteld. In 2010 kreeg het Park bij de Euromast -dat tussen 1851 en 1863 is aangelegd- de status van beschermd rijksmonument.