Circulaire container
Gepubliceerd op: 15-06-2020
Geprint op: 28-06-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/circulaire-container/
Ga naar de hoofdinhoud

De huiscontainers die de gemeente Rotterdam aan haar bewoners geeft, zijn sinds december 2019 allemaal circulair. Dat betekent dat alle huiscontainers die bewoners aanvragen zijn gemaakt van het restmateriaal van oude huiscontainers.

Het gaat om alle huiscontainers voor restafval, papier en gft. Oude containers die kapot of aan vervanging toe zijn, worden bij bewoners opgehaald en door een fabriek versnipperd tot kunststof korrels. Deze korrels zijn de basis voor de nieuwe containers.

De korrels zijn na versnippering van de oude containers allemaal grijs. Dat betekent dat ook de nieuwe, circulaire huiscontainers allemaal grijs zijn. Om ze wel herkenbaar te houden zit er voor restafval een grijs label op met ‘Rest’, voor papier een blauw label met ‘Papier en karton’ en voor groente, fruit en tuinafval een groen label met ‘Gft’.

Rotterdam afvalvrij in 2050

In Rotterdam gaan we op zo’n manier met producten en grondstoffen om, dat we voor zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot zorgen. Met elkaar moeten we betere producten gaan gebruiken, met een langere levensduur, producten hergebruiken waar dat kan en nieuwe producten maken van ‘afval’. We willen dat afval op den duur niet meer bestaat. Rotterdam heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair en dus afvalvrij te zijn. Meer informatie hierover is te vinden op rotterdamcirculair.nl.

Video 'Circulaire huiscontainer' (juni 2020):