Charlois
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 13-11-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/charlois/
Spring naar het artikel
Foto: Laura Zwaneveld

Charlois telt ruim 66.000 inwoners, verdeeld over negen wijken: Carnisse, Charlois Zuidrand, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Wielewaal, Zuidplein en Zuidwijk.

De inwoners van de wijken Pendrecht en Tarwewijk worden vertegenwoordigd door gelote wijkcomités. De gebiedscommissie bestuurt de overige wijken in het gebied Charlois en gaat over opgaven die de wijk overstijgen.

De leden van gebiedscommissie en de wijkcomités zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de gebiedscommissie en de wijkcomités, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Nieuws en achtergrondinformatie

Op maandag 23 september heeft de gebiedscommissie tijdens haar openbare vergadering het advies over parkeren in Oud-Charlois vastgesteld.

Het advies is om vooralsnog betaald parkeren in Oud-Charlois niet in te voeren.
Dit advies is gebaseerd op de input van bewoners die de bewonersavonden hebben bezocht. Er zijn 7 avonden in mei en juni door de gebiedscommissie georganiseerd. Het advies (pdf) is aan de wethouder aangeboden.

Door de gemeente is ook een draagvlakonderzoek uitgevoerd. De uitkomst hiervan heeft meegewogen in het advies van de gebiedscommissie.

Zo’n honderd bewoners van Charlois gingen vrijdag 15 maart in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Er kwamen onderwerpen aan bod als veiligheid, woningbouw, de bereikbaarheid van en parkeren in de wijk. Lees hieronder het verslag van het collegebezoek

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de gebiedscommissie bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Gebiedscommissie Charlois, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de gebiedscommissieleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Op de groepsfoto ziet u op de voorste rij, v.l.n.r. Aad van Rooijen, Qasam Hussain, Deepak Moella, Monique van Winsen, Riet Velders, Jeannine Poel-Timmermans, Serkan Soytekin, Steve Ekel. Achterste rij, v.l.n.r. Bas Oudenaarden, Ronald Tol, Ed Scholte, Sedat Yigit, Frank Fabian van Keeren, Peter Eggink, Stefano Clarijs.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie. Bekijk het filmpje voor een voorbeeld van een bewonersinitiatief: