Charlois
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 16-09-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/charlois/
Spring naar het artikel
Foto: Laura Zwaneveld

Charlois telt ruim 66.000 inwoners, verdeeld over negen wijken: Carnisse, Charlois Zuidrand, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Wielewaal, Zuidplein en Zuidwijk.

De inwoners van de wijken Pendrecht en Tarwewijk worden vertegenwoordigd door gelote wijkcomités. De gebiedscommissie bestuurt de overige wijken in het gebied Charlois en gaat over opgaven die de wijk overstijgen.

De leden van gebiedscommissie en de wijkcomités zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de gebiedscommissie en de wijkcomités, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

De afleveringen geven een leuke kijk op de bewoners van deze karakteristieke wijk. De bewoners zijn de sterren en u ziet ze mooie dingen doen voor hun wijk. Zo is er een kapster die zich psycholoog voelt, een mannenpraatgroep, een Tanzaniaanse huisarts die Chinees spreekt, een 'mamaklasmentor' en een tv-ster die voetbalcoach is. U komt erachter dat Tarwewijkers elkaar altijd helpen, of zijn er nog meer geheimen…

Kijk en beleef de wereld van de Tarwewijkers vanaf 7 september elke zaterdag op RTV Rijnmond om 17.12 uur (herhaling elk uur).

Zo’n honderd bewoners van Charlois gingen vrijdag 15 maart in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Er kwamen onderwerpen aan bod als veiligheid, woningbouw, de bereikbaarheid van en parkeren in de wijk. Lees hieronder het verslag van het collegebezoek

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de gebiedscommissie bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Gebiedscommissie Charlois, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de gebiedscommissieleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Op de groepsfoto ziet u op de voorste rij, v.l.n.r. Aad van Rooijen, Qasam Hussain, Deepak Moella, Monique van Winsen, Riet Velders, Jeannine Poel-Timmermans, Serkan Soytekin, Steve Ekel. Achterste rij, v.l.n.r. Bas Oudenaarden, Ronald Tol, Ed Scholte, Sedat Yigit, Frank Fabian van Keeren, Peter Eggink, Stefano Clarijs.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie. Bekijk het filmpje voor een voorbeeld van een bewonersinitiatief:

Nieuws en achtergrondinformatie