Buitenruimte BlueCity
Gepubliceerd op: 24-10-2019
Geprint op: 21-02-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/buitenruimte-bluecity/
Spring naar het artikel

Het gebied rondom BlueCity (voormalig Tropicana) krijgt een grote opknapbeurt. Nu ligt er veel steen en is de ruimte ingericht voor de auto. In 2020 is het groen en kunt u er zittend genieten van het mooie uitzicht.

Bewoners en bedrijven uit de buurt hebben tijdens meerdere sessies meegedacht over het ontwerp van het gebied. Op dinsdag 12 november 2019 is het ontwerp voor de laatste keer besproken en toegelicht.

Planning

In juni 2020 begint de herinrichting. Enkele maanden later, naar verwachting in november, is het gebied omgetoverd tot een plek waar het goed toeven is.

Rivieroevers

Aanpassing van de buitenruimte bij BlueCity is onderdeel van het programma Rivieroevers. Hierbij maken gemeente en partners de Nieuwe Maas en de Rotte aantrekkelijker om te recreëren.

Financiering

De nieuwe buitenruimte bij BlueCity wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Bestaand Rotterdams Gebied (BRG). Dit programma wil met de omgeving en partners investeren in een groene en schone leefomgeving. Zo kan economische groei hand in hand gaan met de kwaliteit van de leefomgeving in de Rotterdamse regio.

\