Nieuw riool omgeving Breitnersingel
Gepubliceerd op: 14-03-2022
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/breitnersingel/
Ga naar de hoofdinhoud

De riolering in de wijk van de Breitnersingel is aan vervanging toe. De voorlopige planning is om dat te doen in 2023. De werkzaamheden bieden de kans om aan de slag te gaan met wensen van bewoners, ondernemers, instellingen en scholen.

De riolering in de Breitnersingel, Burgemeester de Villeneuvesingel, Van Hoytemalaan, Jacob Marisplein, Joseph Israëlslaan, Mauvelaan en Floris Vesterlaan is aan vervanging toe. Ook wordt er nieuwe bestrating aangelegd. Daarnaast is er nog mogelijkheid om de inrichting van de buitenruimte aan te passen. U liet ons in het voorjaar weten wat uw wensen zijn, via een digitale enquête.

Resultaten van de enquête

Wij hebben op de meeste wensen een reactie geschreven, om te laten weten of we ze mee kunnen nemen tijdens de werkzaamheden. Niet aan alle wensen kunnen we voldoen, we zijn beperkt door budget en beheersmaatregelen.

Vervolg

De komende tijd maken we, op basis van uw wensen, een voorlopig ontwerp van de buitenruimte. Die delen we met u, zodat u daar een reactie op kunt geven. U ontvangt een brief, zodra het ontwerp klaar is. Dat is waarschijnlijk in het najaar van 2022.

Aan de hand van uw reacties op het eerste ontwerp scherpen we dat aan en wordt het omgezet naar een definitief ontwerp. De plannen voeren we volgend jaar uit. Voor die tijd informeren we u uitgebreider over de werkzaamheden.

Klankbordgroep?

Enkele bewoners hebben zich aangemeld voor een klankbordgroep. Daarin worden tijdens de uitvoering de belangen van bewoners en de gemeente besproken en gedeeld. De klankbordgroep heeft een adviserende functie en heeft regelmatig overleg.

Meer informatie

De aannemer die dit werk voor de gemeente gaat uitvoeren, is aannemer Van der Meer. Ook is Van der Meer uw contactpersoon voor vragen over de werkzaamheden. Belt of mailt u met omgevingsmanager Loes van der Weerd, via breitnersingel-eo@vdmbv.com of telefoonnummer 010 - 307 16 22. Via Loes kunt u ook de gemeente bereiken.