Werkzaamheden Bongweg en omgeving
Gepubliceerd op: 11-05-2018
Geprint op: 07-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/bongweg/
Ga naar de hoofdinhoud

Tot eind 2023 werken we aan de Bongweg, Buidelnet, Palingfuik, Want, Boet, Lijn, Snurrevaad en Trawlnet. De gemeente vervangt het riool en Stedin vervangt de kabels en leidingen voor gas en elektriciteit.

Wanneer het werk in de ondergrond klaar is, maken we de buitenruimte weer netjes. Dit betekent dat wij de weg en stoep opnieuw bestraten. Ook vervangen we bomen, beplanting en waar nodig lantarenpalen.

Riolering vervangen

Het riool is aan vervanging toe. Elke woning is aangesloten op het riool. Als u de afwas doet of het toilet doorspoelt, wordt dat netjes afgevoerd. De aansluiting van de woning naar het riool heet de huisaansluiting en hoort bij de woning. Het is slim om de huisaansluiting tegelijkertijd met het riool te vervangen. Zo voorkomt u problemen in de toekomst. Als u de eigenaar van de woning bent, heeft u hierover een brief gekregen van de gemeente. Meer informatie over uw huisaansluiting staat hieronder in de folder Rioolaansluiting (pdf).

Fasering en planning

De huidige planning van de werkzaamheden is als volgt:

  • Fase 3A, Want, doorlopend vanaf begin september. Waarschijnlijk klaar op vrijdag 21 oktober 2022.
  • Fase 3B, Palingfuik, start maandag 19 september. Waarschijnlijk klaar op vrijdag 21 oktober 2022.

Wat gaan we doen?

De werkzaamheden in de Palingfuik is de laatste fase in dit deel van de wijk. Door de geplande werkzaamheden in de Palingfuik is het noodzakelijk om een tijdelijke doorgang te creëren via de Bongweg, ter plaatse van de garageboxen. Een omleidingsroute wordt hiervoor ingesteld.

Nadat de bestrating is verwijderd wordt het nieuwe schoonwaterriool aangebracht. Vervolgens brengen we de zandbaan op hoogte waarna de bestrating op een juiste, nieuwe hoogte, wordt aangebracht.

Maak ruimte voor de werkzaamheden

Om de straat en stoep weer netjes te maken, verwijderen we alle tegels in het openbaar gebied. We vragen uw medewerking zodat de aannemer zijn werk kan doen. Verwijder obstakels als deze in de openbare ruimte staan en snoei hagen terug tot de erfgrens. De gehele breedte van het trottoir moet vrij zijn om het werk uit te kunnen voeren en de buitenruimte weer netjes te maken.

De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 16.00 uur. In uitzonderlijke gevallen werken ze langer door. Het werk kan geluidsoverlast, stof en mogelijke trillingen geven. We doen ons best de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Waar we werken, sluiten we de weg af. Er kan dan geen verkeer door. U kunt er ook niet parkeren. We vragen u uw auto ergens anders in de wijk te parkeren. Zo kunnen we veilig en vlot werken.

Gele borden wijzen de omleidingsroute door de wijk. Met de politie, brandweer en ambulance zijn afspraken gemaakt. Zij kunnen de woningen altijd bereiken.

Heeft u een invalidenparkeerplaats, gaat u verhuizen of heeft u een andere vraag? Stuur een e-mail naar zalmplaat@rotterdam.nl. Samen zoeken we een oplossing.

De vuilniswagen kan de straten die opgebroken zijn niet bereiken. We vragen u uw container op de gebruikelijke dag buiten het werkvak te zetten. Als u hier hulp bij nodig heeft, is de buurtconciërge van de aannemer hiervoor beschikbaar. Ook is het ophalen van grofvuil niet mogelijk in de straten waar we werken. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via rotterdam.nl/schoon. Of bel met het algemeen telefoonnummer 14 010.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Of wilt u weten wanneer we bij u in de straat werken? Kom dan naar het inloopspreekuur. Dit is vanaf dinsdag 27 september tweewekelijks op dinsdag van 12.00 tot 13.00 uur in de keet van aannemer Mouwrik in de Boet.

Rotterdam Aan de slag!-app

Volg dit project via de Rotterdam Aan de slag!-app. Die is gratis te downloaden. Download de app via de Appstore of Playstore en volg het project.

U ontvangt dan alle updates direct op uw mobiele apparaat.

Heeft u geen mobiel apparaat? Geen probleem! Er is ook een webversie.

Meer informatie

  • Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het projectteam via zalmplaat@rotterdam.nl.
  • Wilt u een aansluiting op het waterregenriool? Stuur dan een e-mail, met adres en contactgegevens, naar zalmplaat@rotterdam.nl.
  • Heeft u specifieke vragen over het vervangen van de gas- en wateraansluiting van uw woning? Dan kunt u contact opnemen met Luc Kamp van Van Vulpen via L.Kamp@vanvulpen.eu.
  • Bij gas- of elektrastoringen kunt u bellen met Stedin: 0800 - 90 09.
  • Bij storingen drinkwater kunt u bellen met Evides: 0900 - 07 87.
  • Een melding over de buitenruimte kunt u ook indienen via MeldR. Meer informatie vindt u op Rotterdam.nl/MeldR.