Bijenpark
Gepubliceerd op: 13-05-2022
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/bijenpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Bijenpark is aan onderhoud toe. Het gebied wordt opgeknapt, en water en groen krijgen meer ruimte. De gemeente neemt graag uw wensen mee in het ontwerp.

Gemeente Rotterdam voert vanaf september 2022 (onderhouds-)werkzaamheden uit in het Bijenpark. Het gebied tussen de Scottstraat tot de kruising Zolaweg/ Maeterlinckweg krijgt een natuurlijkere uitstraling. Er komen meer en verschillende soorten bloemen en planten. De sloten krijgen natuurvriendelijke oevers en er worden wadi's aangelegd. Dat zijn plekken in het gras die vollopen als het hard regent. Al deze aanpassingen helpen wateroverlast voorkomen en de biodiversiteit te vergroten. Dit zorgt voor een betere leefomgeving voor mens en dier.

U kunt hieronder op de link klikken voor een plattegrond waarop de grenzen van het bijenpark staan aangegeven.

Uw wensen

De gemeente wil dat u graag in het Bijenpark blijft komen. Daarom worden uw wensen zo veel mogelijk meegenomen in het nieuwe ontwerp en het onderhoud.

Tot en met 30 juni konden bewoners en bezoekers hun wensen voor het Bijenpark doorgeven op een interactieve kaart. De kaart is nu gesloten. We bekijken nu alle wensen. Op deze webpagina leest u binnenkort welke wensen we wel of juist niet kunnen meenemen in het nieuwe ontwerp. De wensen die we kunnen uitvoeren leggen we bewoners en gebruikers voor op mijn.rotterdam.nl. Daar kunnen bezoekers en bewoners van het Bijenpark stemmen op de ideeën.