Spring naar het artikel

De inwoners van Bergpolder worden vertegenwoordigd door wijkraad Bergpolder. Deze bestaat uit vijf bewoners van de wijk Bergpolder. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Aanvraag en beoordeling op dezelfde avond

donderdag 11 oktober 2018, 20.00 uur
Centrum de Middenweg, Kerdijkstraat 16

Heeft u een leuk idee voor een activiteit in uw straat, buurt of wijk? Denk aan opknappen van een binnenterrein, aanleg van openbare tuintjes, taalprojecten voor nieuwkomers, festiviteiten om elkaar te leren kennen, activiteiten voor kinderen, jongeren of om ouderen uit hun isolement te halen. Noem maar op. Ideeën waarvoor u ook zelf de handen uit de mouwen wilt steken? Kom dan op 11 oktober 2018 langs bij de wijkraadsvergadering van Bergpolder, die in het teken staat van bewonersinitiatieven.

Is uw idee zo in te dienen dan doen we meteen zaken, maar vooral uw betrokkenheid vinden wij belangrijk. Dus heeft u een idee, wij kijken hoe u hiermee verder kan zodat uw idee werkelijkheid wordt. Bewonersinitiatieven tot 2.500 euro die aan alle voorwaarden voldoen, worden nog dezelfde avond toegekend. Aanvragen boven dit bedrag beoordeelt de wijkraad in haar eerst volgende vergadering.

zaterdag 20 oktober, 10.00 - 14.00 uur

Heeft u geen gelegenheid om 11 oktober langs te komen, kom dan op 20 oktober naar het Eudokiaplein. Leden van de wijkraad Bergpolder, Agniesebuurt en Oude Noorden geven u informatie over bewonersinitiatieven en kunnen u helpen met het invullen van de formulieren. U kunt natuurlijk ook altijd langskomen voor een praatje en een kopje koffie.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Bergpolder, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Achtergrondinformatie over Bergpolder

Bergpolder staat op de nominatie voor aanwijzing beschermd stadsgezicht en heeft tenminste twee architectonische monumenten. Dit zijn de Bergpolderflat van architect Van Tijen en het Van Maanenbad, waar veel Rotterdammers leren zwemmen.

De bewoners waarderen de centrale ligging en de woonomgeving van Bergpolder. Het stadscentrum en het station Rotterdam Centraal liggen op loopafstand. Ook Bergpolder wordt gemarkeerd door het rijksmonument de Hofpleinlijn, de voormalige verhoogde spoorweg richting Scheveningen. In de Hofbogen zijn meerdere creatieve ondernemers te vinden. Het karakteristieke Eudokiaplein is in 2013 vergroend en opgeknapt.

Samen met de wijk Blijdorp is Bergpolder een stadswijk gebaseerd op het uitbreidingsplan van Rotterdam uit 1931 van ir. W.G. Witteveen in samenwerking met architect W. Kromhout. Vervolgens zijn de wijken in voornamelijk de jaren dertig en veertig bebouwd met blokken van halfhoge etagewoningen, bedoeld voor arbeiders en middenstand. Deze bebouwing is grotendeels behouden gebleven.

Bergpolder heeft ongeveer 7.500 inwoners. De grote omvang van de groep eenpersoonshuishoudens, studenten en starters is typerend voor Bergpolder. Meer dan de helft van de bewoners is alleenstaand. De wijk heeft relatief veel inwoners tussen de 20-39 jaar. Bergpolder kent een actieve bewonersvereniging die intensief samenwerkt met de bewonersvereniging van 'buurwijk' Liskwartier.

De wijk Bergpolder herbergt het Van Maanenbad, waar veel Rotterdammers hebben leren zwemmen. Aan het Eudokiaplein bevindt zich de stadswinkel en de Eudokia winkelpassage, waarin onder andere drie supermarkten zijn gevestigd. Ook aan de Bergselaan vind je een aantal winkels. De wijk heeft een eigen theatergroep: Theatergroep Bergpolder. In de Tak van Poortvlietstraat is een natuurspeeltuin in aanleg.