Voorlopig Ontwerp Berghaven Noord
Gepubliceerd op: 06-07-2020
Geprint op: 25-10-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/berghaven-noord/
Ga naar de hoofdinhoud

Er is groen licht voor de bouw van de 14 woningen op de locatie Berghaven Noord. Dit vraagt om een herinrichting van de Havenweg, de Cruquiusweg en het parkje op de hoek van de Stationsweg.

De gemeente heeft een Voorlopig Ontwerp van de buitenruimte gemaakt. Bewoners en ondernemers hebben kunnen reageren op het Voorlopig Ontwerp.

Groot onderhoud

De Havenweg en de Cruquiusweg zijn al een aantal jaar toe aan groot onderhoud en herstraten. De bouw van de 14 woningen is mede-aanleiding voor de herinrichting van beide straten. We zorgen er gelijk voor dat het parkje op de hoek van de Stationsweg wordt opgeknapt.

Hiervoor is een Voorlopig Ontwerp opgesteld.

Vooruitzending Voorlopig Ontwerp

Deze plannen zijn nog niet definitief. Bewoners en ondernemers hebben op 14 juli kunnen reageren op het Voorlopig Ontwerp. Zo’n 6 bewoners hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De reacties van deze avond zijn verzameld.

Het Voorlopig Ontwerp ligt in de uitzending. Partijen als de hulpdiensten, Stedin en Eneco krijgen tot begin september de tijd om te reageren op het Voorlopig Ontwerp.

Planning

Na de vooruitzending worden alle reacties verzameld en samengevoegd in een reactiedocument. Daarna wordt het Voorlopig Ontwerp verder uitgewerkt. Als alles volgens plan gaat, wordt het Definitief Ontwerp eind 2020 vastgesteld en zullen wij in 2022 starten met het realiseren van de buitenruimte.