Vernieuwing riolering in straten Delfshaven
Gepubliceerd op: 22-03-2018
Geprint op: 16-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/beatrijsstraat/
Spring naar het artikel

In 2019 wordt de riolering vervangen in de Beatrijsstraat, Persijnstraat en de Frank van Borselenstraat. De straten worden helemaal opengebroken en het riool vervangen. Daarna volgt nieuwe bestrating.

Die nieuwe bestrating is waterpasserende verharding en heeft de uitstraling van een gebakken klinker. Waar nodig wordt de straat opgehoogd. Binnen het onderhoudsplan kijken we ook naar de speelplek, vanuit de visie 'Kom op naar buiten'.

Wat zijn de wensen?

De gemeente wil de wensen van omwonenden meenemen. Denk daarbij aan kleine ingrepen die de straat wat aangenamer kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van extra fietshekjes, het aanpassen van een inrit of het aanleggen van een plantvak voor een geveltuintje. Wil men bijv. meer speelruimte of groen, dan kan dat. Maar de ruimte is beperkt, dus dat zou ten koste kunnen gaan van parkeerplekken. Als het kan verwerken we de wensen in het ontwerp van uw straat. Soms lukt echter niet alles.

Op donderdagavond 21 juni wordt het ontwerp aan bewoners gepresenteerd. Ook is de boomdeskundige aanwezig om uitleg te geven over de bomen in de straat.

Zelfbeheer

Zelf aan de slag met het onderhoud van het gemeentelijke groen? Wij maken graag afspraken met u en uw buren over zelfbeheer van het groen in uw straat. Meer informatie over zelfbeheer kunt u vinden op de pagina Zelfbeheer.

Vervolg

Wij informeren u later over het uiteindelijke plan. Voor de start van de werkzaamheden ontvangt u nog een brief met informatie over de planning en de bereikbaarheid.

Meer informatie

Neem met vragen of opmerkingen contact op met Ed van Brakel, gebiedsregisseur gemeente Rotterdam, telefoon (010) 267 51 00.