Spring naar het artikel

Barkasplein is toe aan een goede opknapbeurt. Jongeren willen lekker kunnen voetballen, anderen willen tafeltennissen. De gemeente wil meer groen en omwonenden willen een mooi uitzicht.

Op 26 maart was een informatiebijeenkomst over de opknapbeurt van het sportveld op het Barkasplein. Het huidige sportveld wordt groener en veelzijdiger. De gemeente Rotterdam start maandag 28 mei met werkzaamheden op het plein. De werkzaamheden duren tot 27 juli.

Voetbalveld

Het voetbalveld krijgt aan drie kanten een hoog hekwerk, bij de straat een lager hek. Ook komt er een interactieve voetbalmuur: Yalp Sutu. Deze muur heeft zestien lichtgevende vakken en daagt jong en oud uit om een balletje te trappen tegen deze muur.

Een pleintje voor iedereen

Er komt een slingerpad, een tafeltennistafel en er komen zitblokken en banken. De beplanting rondom de singel wordt vervangen door gras. Zo is het water weer beter zichtbaar. Op de tekening staan twee kleuren groen, dit is bestaand en nieuw gras. De gemeente houdt -op verzoek van bewoners- rekening met de hoogte van de nieuwe aan te planten bomen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met gebiedsregisseur Ed van Brakel, telefoon (010) 267 51 00.