Architectenbuurt
Gepubliceerd op: 06-06-2017
Geprint op: 25-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/architectenbuurt/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De gemeente vernieuwt vanaf eerste helft 2019 de riolering en bestrating in een deel van de Architectenbuurt in Het Lage Land. Door de staat van de riolering en het verzakken van de straten gaat het openbaar gebied op de schop.

Ook worden bomen gerooid en vervangen. Op deze plattegrond kunt u zien om welk deel van de Architectenbuurt het gaat.

Plattegronden met plannen

Het gebied waar de riolering en bestrating vervangen worden is verdeeld in verschillende deelgebieden. Deze gebieden hebben we de letters A, B, C en D gegeven.

Tijdens de bewonersavonden van 4 oktober en 29 november 2017 kon iedereen de plannen voor de gebieden inzien. Ook lag deze avonden de plattegrond met verwachte ophoging van de straten op tafel.

Fases werkzaamheden

De werkzaamheden vinden in verschillende fases plaats. In 2019 starten de werkzaamheden tussen de Prinsenlaan, de A16, Het Lagelandsepad en de parkas. Het gebied tussen de A16, de Lieven de Keystraat, de Arent van ’s-Gravesandestraat, het Jacob van Campenplein, de Jacob van Campenweg en de Prinsenlaan is in 2020 aan de beurt.

Informatieavond

Voordat de werkzaamheden starten, organiseert de gemeente een bewonersavond. Bewoners ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. Ook is er eerder een inloopavond georganiseerd. Hier zijn vragen gesteld, de vragen en antwoorden kunt u in onderstaand document nalezen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met wijkregisseur Linda Bouman.