Appartementen Langeweg Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 16-01-2019
Geprint op: 23-01-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/appartementen-langeweg/
Spring naar het artikel
Foto: Van Omme & de Groot Ontwikkelaars en Bouwers

Halverwege 2020 start de bouw van de ongeveer 150 vrije sector huur- en koopappartementen. Van Omme & de Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam realiseert het project in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Hoek van Holland heeft de ambitie uitgesproken zich te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardige vierseizoenenbadplaats met een vitale, zelfredzame en zelfvoorzienende woongemeenschap. Deze ambities vertalen zich in verschillende opgaves voor het gebied, onder meer in het investeren in wonen. Bijvoorbeeld voor mensen die graag willen verhuizen naar een huis dat beter bij ze past, maar wel in Hoek van Holland willen blijven wonen. De bouw van de appartementen aan de Langeweg aan de zuidwestkant van Hoek van Holland gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Selectie marktpartij

In december 2018 is de gunning verleend aan Van Omme & de Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam. Samen met architecten LAP Landscape & Urban Design en Groosman diende zij een plan in voor ongeveer 150 huur- en koopappartementen, waarvan de bouw medio 2020 moet gaan starten.

Van monotoon naar perfecte mix

De ongeveer 150 appartementen worden verspreid over zes appartementengebouwen, variërend in hoogte tussen vijf en acht bouwlagen. De grootte van de appartementen verschilt tussen de 70 en 175 vierkante meter. Ze hebben ieder een eigen terras en een parkeerplaats onder de gebouwen. Het ontwerp kenmerkt zich door de sfeer van de bestaande landschap. Natuur en gebouwen worden op een natuurlijke manier met elkaar verweven.

Vervolg planuitwerking

Van Omme & de Groot is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het ontwerp en de bouw van de appartementen. De komende periode wordt gewerkt aan het uitwerken van de eerste ontwerpen van de gebouwen. De gemeente treft momenteel voorbereidingen voor de aanpassing van het bestemmingsplan, dat wonen op deze plek mogelijk moet maken.

Meer informatie

Geïnteresseerd in een appartement? Via het contactformulier op de website van Van Omme & de Groot kunnen geïnteresseerden in een appartement hun interesse kenbaar maken.

Voor vragen voor de gemeente kunt u bellen met 14 010.