Spring naar het artikel

De gemeente is bezig met de herinrichting van de Adrianastraat, de Bajonetstraat (inclusief het Adrianaplein en de doorsteek naar de Van Speykstraat), de Korte Bajonetstraat en de Kogelvangerstraat. Eind juli zijn de werkzaamheden klaar.

De gemeente gaat deze straten en het Adrianaplein herinrichten en het riool in de Kogelvangerstraat vervangen. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt de bestrating van de rijweg, de parkeervakken en de stoep verwijderd. Tegelijkertijd gaan nutsbedrijven (gas en water) aan de slag met werkzaamheden aan kabels en leidingen. Zij informeren u zelf over deze werkzaamheden.

Hierna brengen we nieuwe bestrating aan, vervangen we de lichtmasten voor hangverlichting en planten we nieuwe bomen. Ook vernieuwen we het schoolplein van de Babylonschool. De toe te passen materialen voldoen aan de Rotterdamse stijl.

Planning en fasering

  • Adrianastraat tussen het Adrianaplein en de Kogelvangerstraat: gereed eind juli 2018.
  • Adrianaplein: gereed 20 juli 2018.

Slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden belemmeren. In dat geval wordt de planning en/of de fasering aangepast.

Afsluiting van de weg

We sluiten het werkgebied af voor auto’s. De parkeergarage van Woonstad (blok 3) en de wijkstallingsgarage in de Adrianastraat blijven bereikbaar. Borden geven de omleiding aan. Voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. We leggen loopplanken neer.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Pieter Schellingerhout, telefoon 06 53 32 18 17 (bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur).