Werkzaamheden Abraham van Stolkweg
Gepubliceerd op: 23-07-2019
Geprint op: 22-10-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/abraham-van-stolkweg/
Spring naar het artikel

De rotonde Blijdorplaan en de Abraham van Stolkweg, tussen de rotonde en het spoorwegviaduct, worden opnieuw geasfalteerd. Op 12 september starten de voorbereidende werkzaamheden. De uitvoerende werkzaamheden starten op 16 september.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in vier dagen, verdeeld over twee fasen: de westkant en de oostkant. Tijdens het werk blijft steeds één rijbaan open voor het verkeer van Delfshaven richting Kleinpolderplein. Verkeer dat de stad in gaat, wordt wel omgeleid. Dit is nodig om de route de stad uit beschikbaar te houden.

De werkzaamheden bestaan grotendeels uit het wegfrezen van het oude asfalt, het aanbrengen van twee nieuwe asfaltlagen met markering en diverse bestratingswerkzaamheden.

Fase 1: Westkant en rotonde

Op 16 en 17 september worden alle werkzaamheden aan de westzijde van de Abraham van Stolkweg en de rotonde uitgevoerd. Er wordt dag en nacht gewerkt.

  • Route de stad uit: het verkeer de stad uit volgt de gebruikelijke route via de oostelijke rijbaan. Dit geldt voor het reguliere verkeer, buslijn 32, de hulpdiensten en het BOT-transport van PI De Schie. Er is geen hinder voor het verkeer.
  • Route de stad in: het verkeer de stad in wordt omgeleid via de Stadhoudersweg, Van Aerssenlaan en Beukelsdijk. Dit geldt voor het reguliere verkeer en buslijn 32. De twee bushaltes ‘Roel Langerakweg’ en ‘Abraham van Stolkweg’ aan rijbaan west vervallen. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 5 minuten.

Fase 2: Oostkant en rotonde

Op 18 en 19 september worden alle werkzaamheden aan de oostelijke helft van de weg en de rotonde uitgevoerd. Er wordt dag en nacht gewerkt.

  • Route de stad uit: Verkeer de stad uit rijdt via de westelijke rijbaan, die tijdens deze fase weer open is. Dit is de route voor het reguliere verkeer, buslijn 32, hulpdiensten en het BOT-transport van PI De Schie. Voor buslijn 32 komen twee tijdelijke haltes op de afslag richting de Roel Langerakweg en op de parallelweg van de Abraham van Stolkweg. Er is geen hinder voor het verkeer.
  • Route de stad in: het verkeer de stad in wordt omgeleid via de Stadhoudersweg, Van Aerssenlaan en Beukelsdijk. Dit geldt voor het reguliere verkeer en buslijn 32. De twee bushaltes: ‘Roel Langerakweg’ en ‘Abraham van Stolkweg’ aan rijbaan west vervallen. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 5 minuten.

Verkeersregelaars

In fase 1 en fase 2 staan verkeersregelaars bij de rotonde en bij alle doorsteken naar de bedrijven toe. Tussen 06.00 en 22.00 uur zorgen zij ervoor dat verkeer goed doorstroomt en de juiste route volgt.

Fietsers, hulpdiensten en BOT-transport

Voor een veilige verkeerssituatie voor alle fietsers, hulpdiensten en het BOT-transport worden fietspaden tijdelijk anders ingericht. Zowel in fase 1 als in fase 2 rijden fietsers in twee richtingen op het fietspad aan de oostkant. De hulpdiensten en het BOT-transport die de stad in moeten, rijden gedurende de werkzaamheden over het fietspad aan de westkant.

Buslijn 32

De twee bushaltes: ‘Roel Langerakweg’ en ‘Abraham van Stolkweg’ aan rijbaan west vervallen. Er komen twee tijdelijke haltes op de afslag richting de Roel Langerakweg en op de parallelweg van de Abraham van Stolkweg. Verkeersregelaars die bij de doorsteken staan, begeleiden uitstappende passagiers naar het trottoir. Zie hiervoor het kaartje Werkvak fase 2 (pdf).

Bereikbaarheid bedrijven

In fase 1 zijn alle bedrijven ten oosten van de Abraham van Stolkweg bereikbaar via rijbaan oost. Verkeer dat vanuit het noorden vanaf Kleinpolderplein komt, volgt de omleidingsroute voor ‘verkeer stad in’ en komt zo op rijbaan oost terecht.

In fase 2 blijven alle bedrijven ten westen van de Abraham van Stolkweg blijven vanuit het noorden bereikbaar vanaf Kleinpolderplein en het zuiden vanuit de stad. Vanuit het noorden maakt het verkeer gebruik van de bypass langs de rotonde die in fase 1 is aangelegd. Vanuit het zuiden slaat het verkeer op de gebruikelijke manier af naar de bestemming. Tussen de Houtstraat en de Abraham van Stolkweg is er een doorsteek (net als fase 1), zodat het verkeer de Houtstraat niet verlaat via de rotonde, maar via de Abraham van Stolkweg. Dit is overzichtelijker en veiliger.

Omgevingsapp

QR-code
Foto: gemeente Rotterdam

Via de omgevingsapp krijgt u actuele informatie over de planning, de fasering en de impact van het werk op de verkeerssituatie. Dagelijks wordt een update geplaatst om de voortgang toe te lichten. Bij wijzigingen in de planning en/of fasering en een verandering van de verkeerssituatie, wordt er een push-bericht verstuurd. Ook kunnen via de app vragen en/of klachten vanuit de omgeving verstuurd worden.

U kunt de app downloaden via kessel.nl/app of door de QR-code te scannen. U volgt de werkzaamheden eenvoudig door het project Abraham van Stolkweg aan te vinken als favoriet.

Meer informatie

De aannemer van het project is Gebr. Van Kessel. Zij zorgen voor de communicatie rondom de bouw en uitvoering van de werkzaamheden. Slecht weer of andere onvoorziene zaken kunnen het werk vertragen. In dat geval wordt de planning bijgesteld. De planning vindt u op deze pagina en in de app.

Voor vragen, klachten of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u vanaf 5 augustus terecht bij omgevingsmanager Marieke Maas. Zij is bereikbaar op 06 - 257 512 09 of via rotterdam@kessel.nl.