65+ en actief
Gepubliceerd op: 29-12-2016
Geprint op: 22-01-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/65+-en-actief/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Ouder worden en actief blijven? Er zijn veel mogelijkheden die daar bij kunnen helpen. Er is vast wat voor u bij. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd speciaal voor de senioren in Rotterdam.

Deze activiteiten en verhalen van andere actieve senioren, vindt u op deze pagina. U kunt zoeken in uw buurt of een stukje verder.

Het 65+ magazine

Dit magazine komt één keer per jaar uit en bevat informatie voor senioren over actief blijven en worden. Door actief bezig te blijven, halen mensen meer voldoening uit hun leven en het draagt bij aan een vitaal sociaal netwerk. Voorbeelden van activiteiten zijn iets voor een ander doen, sporten, een hobby oppakken of samen koken.

Alle Rotterdammers die de 65-jarige leeftijd bereikt hebben, ontvangen het magazine van de gemeente op hun huisadres. Het magazine is ook te vinden op onder andere de leestafels in Rotterdamse huisartsenpraktijken en poliklinieken van diverse ziekenhuizen. Het magazine is ook online te lezen:

Eerdere edities van het 65+ Magazine:

Door mee te doen bent u niet alleen actief bezig, u ontmoet meteen andere mensen.

Gebiedsgidsen met activiteiten in de wijk

Speciaal voor 65plussers verschijnen er regelmatig gebiedsgidsen met informatie over gemeentelijke regelingen en adressen van organisaties en activiteiten. Bijvoorbeeld waar senioren in de wijk kunnen eten, koffie drinken, anderen ontmoeten, sporten en bewegen. Ook staan er adressen in van huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten. In de gebiedsgidsen is het seniorenaanbod voor het hele gebied opgenomen.

Inmiddels zijn er gebiedsgidsen verschenen voor de gebieden Overschie, Centrum, Hoek van Holland, Feijenoord, Noord, Kralingen-Crooswijk, Hoogvliet, Hillegersberg-Schiebroek en IJsselmonde.

De gebiedsgids wordt per post verstuurd naar 65-plussers die wonen in het gebied.

Voor de totstandkoming van de gebiedsgidsen, werkt de gemeente samen met de Coalitie Erbij Rotterdam en de welzijnsinstellingen in de desbetreffende gebieden.

Aanpak eenzaamheid

Het 65+ Magazine maakt onderdeel uit van het actieprogramma Voor Mekaar, dat eenzaamheid onder ouderen bestrijdt. De gemeente werkt hierbij onder meer samen met de Rotterdamse Coalitie Erbij. Door senioren te inspireren actief te blijven, worden zij mogelijk minder kwetsbaar. Voor Rotterdammers die dat nodig hebben, is professionele hulp en ondersteuning beschikbaar.