65+ en actief
Gepubliceerd op: 29-12-2016
Geprint op: 23-11-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/65+-en-actief/
Ga naar de hoofdinhoud

Ouder worden en actief blijven? Er zijn veel mogelijkheden die daar bij kunnen helpen. Er is vast wat voor u bij. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd speciaal voor de senioren in Rotterdam.

Deze activiteiten en verhalen van andere actieve senioren, vindt u op deze pagina. U kunt zoeken in uw buurt of een stukje verder.

Gebiedsgidsen met activiteiten in de wijk

Wilt u gezellige dingen ondernemen in uw wijk? Of bent u op zoek naar praktische informatie en adressen? De gebiedsgids wijst u de weg.

Helaas heeft de productie van nieuwe gidsen voor 2020 vertraging opgelopen door corona. Het streven is nog steeds om de laatste maanden van 2020 een groot deel van de gebiedsgidsen te verspreiden. In de gids staat het seniorenaanbod in het hele gebied waar u woont. Bijvoorbeeld waar u in de wijk kunnen eten, koffiedrinken, anderen ontmoeten, sporten en bewegen. Maar u vindt er ook adressen van huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten. U kunt de gebiedsgidsen nu ook op de website van Coalitie Erbij Rotterdam raadplegen. Elk gebied heeft een eigen gids.

Door mee te doen bent u niet alleen actief bezig, u ontmoet meteen andere mensen.

Het 65+ magazine

Alle Rotterdammers die in 2015, 2016 en 2017 de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, ontvingen het 65+ magazine op hun huisadres. Het 65+ magazine bevat informatie voor senioren over actief blijven en worden. Door actief bezig te blijven, halen mensen meer voldoening uit hun leven en het draagt bij aan een vitaal sociaal netwerk. Voorbeelden van activiteiten zijn iets voor een ander doen, sporten, een hobby oppakken of samen koken. Het magazine is ook online te lezen:

Aanpak eenzaamheid

Het 65+ magazine maakt onderdeel uit van het actieprogramma Voor Mekaar, dat eenzaamheid onder ouderen bestrijdt. De gemeente werkt hierbij onder meer samen met de Rotterdamse Coalitie Erbij. Door senioren te inspireren actief te blijven, worden zij mogelijk minder kwetsbaar. Voor Rotterdammers die dat nodig hebben, is professionele hulp en ondersteuning beschikbaar.